28 Nisan 2017 16:46

Avcılar’da 1 Mayıs kutlaması

İstanbul Avcılar’da sendikalar, siyasi parti ve kitle örgütleri bir araya gelerek 1 Mayıs’ı kutladı. Bakırköy'deki 1 Mayıs mitingine çağrı yapıldı.

Paylaş

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş 2 No’lu Şube, Hak-İş’e bağlı Liman-İş, DİSK’e bağlı Gıda-İş ve Cam Keramik-İş, Eğitim Sen 7 No’lu şube, siyasi parti ve kitle örgütlerinin de içerisinde bulunduğu Avcılar Emek ve Demokrasi Güçleri Avcılar’da 1 Mayıs’ı kutladı.

Marmara Caddesi’nde bir araya gelen onlarca kitle buradan Avcılar Belediyesi önüne yürüdü. Belediye önünde yapılan açıklamayı okuyan Eğitim Sen 7 Nolu Şube Başkanı Özlem Tolu, hükümetin işçilerin kıdem tazminatına göz diktiğine dikkat çekti. 

BAKIRKÖY’DEKİ 1 MAYIS’A ÇAĞRI YAPILDI

Yıllardır taşeron işçilere verilen kadro sözünün tutulmadığını, iş cinayetlerinin arttığını, kamu emekçilerinin de hedef alındığı belirten Tolu, “Başta Avcılar halkı olmak üzere İstanbul’da yaşayan tüm işçi ve emekçileri emek, demokrasi ve barış için Pazartesi günü Bakırköy’e 1 Mayıs coşkusuna katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir de “Biz emekçilerin kıdem tazminatı dışında hiçbir hakkı kalmıştır. Bugün iktidar kıdem tazminatını fona devretmek noktasında adımlar atacağını ifade ediyor. Elimizde kalan bu kazanımımız da elimizden alınmak isteniyor. Biz biliyoruz ki birlikte yan yana mücadele etmeden bu haklarımızı korumak mümkün değil. Bütün farklılıklarımıza rağmen yan yana durmayı başardığımızda mevcut haklarımızı koruyacak ve yenilerini ekleyeceğiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Birliği: Referandum sonuçlarına saygı duyuyoruz

SONRAKİ HABER

ABD ordusu, Türkiye sınırına zırhlı araç konuşlandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...