İzmirli taşeron işçilerin talebi güvenceli çalışma

İzmir’de farklı alanlarda çalışan taşeron işçilerle yaklaşan 1 Mayıs’ı ve taleplerini konuştuk.

28 Nisan 2017 11:59
Paylaş

Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesinde çalışan taşeron işçiler kadro ve kıdem tazminatının korunması talepleri ile 1 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’nda olacak.

Polat İnangül (Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu-Tiyatro Sanatçısı):
“Biz de birer taşeron işçisiyiz. Aslında mesleğimize bakınca çok uymuyor; bir sanatçı ve taşeron... Bizim en çok talep ettiğimiz şey esnek çalışma saatlerinin geçerli kılınması. 1 Mayıs’ta öncelikle bir taşeron işçi olarak, işçi haklarının gasbına hayır diyeceğiz. Bunun en başında da kıdem tazminatı hakkımız geliyor.”

Özge Kaya (Ege Üniversitesi-Temizlik İşçisi):
Tabii ki, her işçinin talebi isteği kadro. Kadro istiyoruz.

Özgür Ağdaş (Ege Üniversitesi-Personel İşleri):
Sosyal hakların çok daha iyi olması gerekli. Bunun için mücadele etmek zorundayız. O yüzden 1 Mayıs’ta bulunmamız gerek.

Döne Dinarlı (Ege Üniversitesi-Temizlik İşçisi):
Kıdem tazminatı için... Kıdem tazminatı olmasa iş güvencemiz olmayacak. İşten çok çabuk çıkarılacağız. Kıdem tazminatını kimseye yedirmeyiz. 1 Mayıs’ta meydanlardayız.

Deniz Suavioğlu (Ege Üniversitesi-Yemekhane İşçisi):
Kadın cinayetlerinin engellenmesi, kıdem tazminatlarımızın alınmaması, emekçi kardeşlerimizin haklarını korumak için...

Nurcan Helvacı (Bornova Belediyesi işçisi):
Bize hak etmediğimiz bir şeyi veriyor gibi davranmalarından rahatsızım. Hepimizin umudu bir kıdem tazminatı. Ama fona devredilirse, işadamları benim kazandığım hakkımı kredi olarak kullanacak. Ben el elde, baş başta...

Ayperi Yerlikaya (Bornova Belediyesi Sosyal Tesisleri-Yüzme Antrenörü):
Kadınların sosyal ve çalışma hayatındaki zorlukların gündeme getirilmesi için; mutlaka bizim bir arada olmamız lazım. Alanlarda haklarımızı, taleplerimizi, sesimizi duyurmak için mutlaka Gündoğdu’da olacağız.

Uğur Nazlıoğlu (Genel-İş 7 No’lu Şube Yöneticisi):
16 Nisan sonrasında ilk ortaya atılan hükümetin icraat planları kıdem tazminatının fona devriyle ilişkiliydi. Bu işçilerin kadim bir kazanımı. Dolayısıyla terk edilemeyecek bir alan. Dolayısıyla kıdem tazminatımıza sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta olacağız. Ve 1 Mayıs bence tekrar işçi sınıfının Türkiye’nin tarihini ve kendi kaderini değiştirme noktasında da politik yönünün olacağı bir alan haline gelecektir. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Karadağ'da NATO üyeliğinin önünü açan tasarı kabul edildi

SONRAKİ HABER

Antalya Valiliğinin yasak kararı Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa