28 Nisan 2017 12:19

Avukatlardan tepki: Mahkemeden çıkarılması kabul edilemez

Avukat Suat Eren'in duruşma salonundan darbedilerek atılmasının ardından Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Paylaş

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP), avukat Suat Eren’in Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesince yanında müvekkillerinin vekâleti olmadığı gerekçesiyle duruşma salonundan yaka paça atılmasını protesto etti. Bakırköy Adliyesi önünde düzenlenen açıklamada, “Savunma susmadı susmayacak” sloganı atıldı. 

Avukatların cübbeleri ile katıldığı açıklamada konuşan avukat Günay Dağ, 15 Temmuz sonrası hukukun ortadan kaldırıldığını belirterek, "Yargı eliyle avukatların uslu çocuk yapılması girişimleri kabul edilebilir değildir” dedi.

‘KİM SUÇLU İSE BUNUN CEZASINI ÇEKMELİ’

“Duruşma düzenini bozmak”tan yaka paça atılan ÖHP'li avukat Suat Eren de, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Mahkeme heyeti başkanına müvekkilimin sözlü beyanı olduğunu ifade ettim. Bu şekilde birçok dosyayı da sonuçlandırdık ve Yargıtay kararları var. Durum böyle olmasına rağmen duruşma salonunda 15 dakika boyunca heyetle tartıştık. Ardından polis ve özel güvenlikçiler tarafından darp edilerek koridora attılar beni. Ve bunu kimseden korkmadan yaptılar. Kim suç işlemişse bunun cezasını çekmeli.” 

Açıklamanın ardından avukatlar, önümüzdeki günlerde Eren’i darp eden polis, özel güvenlik görevlileri, mahkeme heyeti ve başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacak.

BARODAN AÇIKLAMA 

İstanbul Barosu da yaptığı yazılı açıklama ile darp olayını kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Her vatandaşın en temel ve kutsal haklarından biri olan savunma hakkını yok ederek, avukatı salonlardan çıkaranlar, aslında adaleti salondan çıkardıklarının farkında değiller. En kısa zamanda hakim Hüseyin Öztürk hakkında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayette bulunulacaktır. Ayrıca suç teşkil etmesi nedeni ile yapılacak ceza soruşturması ve kovuşturmasında İstanbul Barosu aktif rol alarak, gerekli şikayetler ve başvurular yapılacaktır.

Savunmanın mahkeme salonlarından çıkartılması asla kabul edilemez ve edilmeyecektir. Mahkemenin meslektaşımızı itibarsızlaştırma çabası, meslektaşımızın şahsı ile sınırlı olmayıp, tüm avukatlara ve savunma mesleğine doğrudan saldırı niteliğini taşımaktadır." (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da taşeron işçilere  1 Mayıs çağrısı

SONRAKİ HABER

Amedspor şampiyonluk maçına çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...