29 Haziran 2012 09:58

Kundakçı veda etti

TÜRK-İŞ Ege Bölge Temsilciliği görevini 1992 yılından bu yana sürdüren Mustafa Kundakçı, bugün düzenlenen basın toplantısı ile sendikal yaşamına veda etti.73 yaşında olan Kundakçı 43 yıldır sendikal yaşamın içindeydi. 1962 yılında Karayollarında çalışmaya başlayan Kundakçı, 1969 yılında Yol-İ

Kundakçı veda etti
Paylaş

73 yaşında olan Kundakçı 43 yıldır sendikal yaşamın içindeydi. 1962 yılında Karayollarında çalışmaya başlayan Kundakçı, 1969 yılında Yol-İş Sendikasının yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Daha sonra aynı sendikanın Ege Bölgesi Genel Sekreterliği’ni yürüttü.  Basın toplantısında konuşan Kundakçı, Türk-İş Temsilciliği görevi süresince, emek örgütleri ile birlikteliği sağlamanın kendisi için en önemli görevi olduğunu belirtti. Son dönemlerde kendinde yer etmiş eylemlerden birinin Sosyal Güvenlik Yasa tasarısına karşı gerçekleştirilen 14 Mart 2008 eylemi olduğunu belirten Kundakçı, “Önemli bir birlikteliği sağlamıştık. 15 Mart günü bütün gazeteler İzmir’deki eylemi yazıyordu” dedi. Kundakçı, Şube Başkanlarına devam eden Billur Tuz ve Savranoğlu direnişlerine sahip çıkma çağrısı yaparken, Hava-İş’teki greve de değindi. “Grev hakkını geliştirmezseniz, demokrasiyi geliştiremezsiniz” diyen Kundakçı, Hak-İş’in Tarım-İş Sendikasının örgütlü bulunduğu yerlere yönelik çalışmasını da eleştirdi.

Konuşmanın ardından Şube Başkanları Kundakçı’ya bir plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Kundakçı’nın yerine, Ankara’da yaşamını sürdüren Tek Gıda-İş’te  uzun yıllar Genel Başkanlık yapmış olan Türk-İş eski Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Karakoç’un getirileceği bildirildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş,Tarım Bakanlığı’nı protesto etti

SONRAKİ HABER

Bireysel emeklilik Resmi Gazetede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...