28 Nisan 2017 11:28

Tahir Elçi için 'adalet' istediler

Sur'da katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması için Diyarbakır Adliyesi önünde eylem yapıldı.

Paylaş

Diyarbakır Barosu, 28 Kasım 2015'te Sur'da katledilen eski başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmamasını protesto etmek ve soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle her hafta olduğu gibi Diyarbakır Adliyesi önünde eylem yaptı. Çok sayıda avukatın cüppesiyle katıldığı açıklamada, üzerinde Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu Kürtçe ve Türkçe yazılı, "Seni unutmayacağız" pankartı açıldı. Baro adına açıklamayı Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Velat Alan yaptı. 

Gündüz ve kameralar önünde işlenen Elçi cinayeti üzerinden 74 hafta ve 518 gün geçtiğini hatırlatan Alan, "Bu cinayetin bu güne kadar aydınlatılmamış olmasını ve bir neticeye vardırılmamasını anlayabilmiş değiliz. Bugüne kadar Diyarbakır Barosu'na verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirtmek istiyoruz. Sayın Adalet Bakanı bu olayın biran önce aydınlanacağına dair bize söz vermişti.

Lakin bugüne kadar soruşturma dosyasında bir ilerleme kaydedilmedi. Yaşamını ve avukatlık mesleğini faili meçhullerin aydınlatılmasına adayan baro başkanımızın dosyasının da bu şekilde sürüncemede kalması kabul edilemez bir durumdur. Bizler bundan sonra da her hafta adalet sarayının önünde adalet arayacağız. Ve bu dosyada adalet ulaşılması için Diyarbakır Barosu olarak tüm çabayı sarf edeceğiz. Tahir Elçi'yi unutmayacağız" dedi. 

Açıklama 5 dakikalık oturma eylemi ardından sona erdi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs'ta katledilenler Kazancı Yokuşu'nda anıldı

SONRAKİ HABER

‘Meslek hastalıkları konusunda veriler yetersiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa