28 Nisan 2017 11:00

Van 1 Mayıs’ına katılım çağrısı

Van’da saat 12.00'de Kültür Kavşağı'nda kutlanacak olan 1 Mayıs’a katılım çağrısı yapıldı.

Paylaş

Van’da KESK, DİSK, TTB ve TMMOB 1 Mayıs mitingine katılım çağrısı yaptı. KESK konferans salonunda düzenlenen basın açıklamasında tertip komitesi adına Gürsel Yamaç basın metinin okudu. 

Yamaç, darbe girişimine karşı ilan edildiği iddia edilen OHAL ile hukukun ayaklar altına alındığını, yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin keyfi biçimde gasp edildiği bir rejimin kalıcı hale getirilmek istendiğini belirtti. 

Sendikal örgütlenme hakkını KHK ile ortadan kaldıran, kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmesi hakkını ve kazanımlarını yok sayan antidemokratik uygulamalara değinen Yamaç, “Taşeron işçilerine kadro vaadini tutmadığı gibi kamu emekçilerinin 657 sayılı yasadan kaynaklanan iş güvencelerini ortadan kaldıracaklarını açıklayanlara, milyonlarca kamu emekçisine güvencesiz çalışmayı dayatanlara omuz omuza hayır diyeceğiz!” dedi. 

Açıklamada son olarak “Haydi, hep beraber, birlik olarak, dayanışmamızı güçlendirerek, mücadelemizi büyütmek için hayır şiarı ile OHAL’de bu halde her halde barış isteyen tüm emekçi halkımızın 1 Mayıs Pazartesi günü saat 12.00’de Van Kültür Merkezi Kavşağı Musa Anter Parkı yanındaki 1 Mayıs Alanına davet ediyoruz.” denildi.(Van/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Sincan'da bildiri dağıtan emekçilere özel güvenlik saldırdı

SONRAKİ HABER

Erdoğan Nêçirvan Barzani ile görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...