28 Nisan 2017 10:33

Aydın’da HDP üyelerinin yargılandığı davada tahliye yok

Aydın eski HDP İl Eş Başkanı Tamiş (Pınar) Akpınar’ın da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 11 HDP üyesinin duruşmasında tahliye kararı çıkmadı.

Paylaş

Aydın eski HDP İl Eş Başkanı Tamiş (Pınar) Akpınar’ın da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 11 HDP üyesinin duruşması Aydın Adliyesinde yapıldı.

Tutuklu 8 HDP üyesi ve avukatlarının katıldığı duruşmada, Malatya cezaevinde bulunan bir tutuklunun da sekbis sitemiyle ifadesi alındı.  Mahkeme Hakimi, örgüt propagandası yapmakla suçlanan HDP’lilerin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Haziran 2017 tarihine erteledi.

Duruşma sonrası tutuklu yakınlarına açıklamalarda bulunan avukatlar, “tutukluluk kararının hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını” ifade ettiler. Müvekkillerinin sosyal medya paylaşımları ve katıldıkları basın açıklamaları gerekçe gösterilerek suçlandıklarını belirten avukatlar, normal bir hukuk sisteminde müvekkillerimizin değil tutuklanması, suçlanması bile söz konusu edilemez” dedi.

Konu ile ilgili görüş belirten HDP Didim İlçe Eş Başkanı Nuri İşbilir, “mahkemenin verdiği tutukluluğa devam kararı yüzde 51’in yürürlüğe konulduğunun, tek adam rejiminin ifadesidir” dedi. Duruşma 1 Mayıs sonrası yapılsaydı belki de serbest bırakılacaklardı diyen İşbilir, “1 Mayıs öncesi moral bozma, kararı” olarak düşündüğünü, tüm güçleriyle 1 Mayıs’a katılacaklarını söyledi. (Aydın/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

5 yıldızlı otel Shangri-La’da 5 yıldızlı sömürü

SONRAKİ HABER

Antalya'daki alkol yasağına CHP'den tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...