Kocaeli’de TÜPRAŞ işçileri TİS talepleri için iş bıraktı

TÜPRAŞ'ta toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle İzmit Rafinerisi'nde iş bırakma eylemi yapıldı.

28 Nisan 2017 10:20
Paylaş

TÜPRAŞ'ta 2017-1018 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle İzmit Rafinerisi'nde çalışan işçiler iş bırakma eylemi yaptı.

08.00-16.00 vardiyasında çalışan işçiler işbaşı yapmadı. Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman rafinerinin önünde toplanan işçilere açıklama yaptı. Toplu sözleşme görüşmelerinin iyi gitmediğini ifade eden Akduman, “Bedel ödenerek kazanılmış haklarımız geri alınmak isteniyor. 30 yıllık vardiya düzenini bozarak, abuk sabuk maddeler ileri sürüyorlar. TÜPRAŞ işçisi evden helalleşerek bu cehenneme çalışmaya geliyor. Başka konu yokmuş gibi çalışanın elindeki hakları almaya çalışıyorlar. Tüm maddeleri reddediyoruz, kazanılmış haklarımızı, mesai ve benzeri koşullarla ilgili yapılmak istenen değişiklikleri kabul etmiyoruz. Hafta sonu hiçbir çalışan dinleneceği anda ailesini bırakıp çalışmak için mesaiye gelmez, bunun bir bedeli olmalı. Biz bir aileyiz diyorlardı, o zaman bu maddelerle niye karşımıza geliyorlar” dedi.

Arabulucu süresinin 2 Mayıs'ta son bulacağını hatırlatan Salih Akduman, “15 Mayıs'a kadar süremiz var. Ondan sonra sözleşme Yüksek Hakem Kurulu'na gidecek ve buradan bizi memnun edecek sonuç çıkacağını sanmıyoruz” diye konuştu. (KOCAELİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

TÜPRAŞ’ta süreç YHK’ye doğru ilerliyor 

SONRAKİ HABER

İzmir'de 1 Mayıs işyerlerinde kutlanmaya başlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...