28 Nisan 2017 10:03

İdam ipiyle fotoğraf paylaşan öğretmene ‘kınama’ cezası 

Öğrencilerin eline idam ipi vererek sosyal medyada paylaşan öğretmene verilen 'kınama’ cezası Meclis gündemine taşındı.

Paylaş

İstanbul TOKİ Başakşehir Osmangazi İlköğretim Okulunda geçtiğimiz aralık ayında sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda öğrencilerinin eline “idam ipi" vererek "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe... Başkaaaan...! Adalet istiyoruz" diye yazan ve fotorğaflar ortaya çıkınca halkı kin ve düşmanlığa tahrik içerikli söylemleri kamuoyunda geniş yer bulan öğretmene “kınama cezası" ile tecziye edildiği öğrenildi. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın soru önergesine verdiği yanıtla ortaya çıkan ‘kınama’ cezası sonrası Beştaş karara tepki göstererek “Paylaşımların pedagojik açıdan doğru olup olmadığı yönündeki ve öğretmenin bu tutumunun yaratacağı zararlara dair diğer sorularıma ise yanıt verilmemiştir” dedi.  

‘ONAYLIYOR MUSUNUZ?’

Beştaş, Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle yeni bir soru önergesi vererek ““A. E. isimli öğretmenin,  çocukların ellerine idam ipi vererek poz verdirmesini pedagojik ve psikolojik olarak doğru buluyor musunuz?”, biçimindeki soruma yanıt verilmemiş olması doğru bulduğunuz anlamına mı gelmektedir? Eğitimcilerin çocukların ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyici yaklaşımlarına dair önlem alınıp alınmadığı yönündeki soruma yanıt verilmemiş olması A.E. adlı öğretmenin yaklaşımlarını desteklediğiniz ve bu konuda önlem alınmayacağı anlamına gelmekte midir? ” diye sordu. 

ÖĞRETMEN ‘BAŞKAN’ DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul'da TOKİ Başakşehir Osmangazi İlköğretim Okulu'nda görevli A. E. isimli öğretmen, sosyal medya hesaplarından öğrencilerin eline idam ipi vermiş ve sınıfta bir fotoğraf çektirmişti. Öğretmen fotoğrafın altına da "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe... Başkaaaan...! Adalet istiyoruz" yazmıştı. İdam ipiyle çocukların fotoğraflarının paylaşılması ve bunun çocuklar üzerindeki etkisi, halkı kin ve düşmanlığa tahrik içerikli söylemler kamuoyunda geniş yer bulmuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

'Açlık grevindeki Gülmen ve Özakça ciddi risk döneminde'

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ’ta süreç YHK’ye doğru ilerliyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...