28 Nisan 2017 09:26

EMEP Kocaeli il örgütü: Gebze ve İzmit'te alandayız

EMEP Kocaeli il örgütü 'İş, ekmek, özgürlük, güvenli gelecek için 1 Mayıs'a' çağrısı yaparak Gebze ve İzmit'teki kutlamalara katılacaklarını açıkladı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli il örgütü, 1 Mayıs öncesi açıklama yaparak Gebze ve İzmit’te yapılacak kutlamalarda alanda olacaklarını belirtti.

İl Başkanı Arzu Erkan ülke gündemini de değerlendirerek “İşçinin olduğu her yerde kutlanması gereken bu günde; ‘İşsizliğe, yoksulluğa, sömürüye, iş cinayetlerinde can vermeye, savaş tacirlerini büyütmeye mahkûm değiliz’ diyerek alanlarda olacağız” dedi.

Açıklamanın sonrasında basın emekçilerine her 1 Mayıs öncesi gelenekselleşen kitap armağanını yapan Erkan, Evrensel Basım Yayın’dan kitapları gazetecilere hediye etti.

  • EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, 1 Mayıs öncesi gelenekselleşen kitap dağıtımında bulundu.
  • EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, 1 Mayıs öncesi gelenekselleşen kitap dağıtımında bulundu.

EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan’ın açıklaması şöyle:

“İşçi sınıfının Uluslararası Birlik Dayanışma ve Mücadele günü olan 1 Mayıs'ı halkın yaşamını ve ülkenin geleceğini belirleyecek bir referandumun ardından karşılıyoruz.

‘Tek Adam, Tek Parti Diktatörlüğü’nü getiren anayasa değişikliği referandumu, hiçbir adalet ölçüsüne sığmayacak biçimde para, medya ve devlet gücü devreye sokularak OHAL koşullarında yapılmıştır.Fiili müdahaleler, sandık hileleri ve YSK'ın yasalara aykırı kararlarıyla şaibeli bir şekilde sonuçlanmıştır.

Halkın yarısının karşı çıktığı, şaibe barındıran böyle bir sonuç üzerine inşa edilecek bir siyasal rejimle‘istikrar içinde’ ülke yönetilmesi mümkün değildir.

‘İŞÇİLER, EMEKÇİLER BİRLEŞİP MÜCADELE ETMEDEN KAZANAMAZ’

Ancak bu madalyonun bir yüzünü oluşturmaktadır. Madalyonun diğer yüzünde kırıntılar halindeki demokratik hak ve özgürlüklerin tümüyle ortadan kaldırılacağı bir zeminin ortaya çıkmış olması gerçeği vardır. Bu durumun açık anlamı siyasal ve sosyal planda hiçbir hakkın dişe diş bir mücadele vermeden kazanılamayacak ve korunamayacak olmasıdır. İşçi sınıfı bağımsız bir hareket olarak örgütlenip siyasal sürece müdahale etmediği müddetçe sosyal ve ekonomik olarak da kazanamaz.

İşçi sınıfı ülkenin ‘Tek Adam Tek Parti’ tarafından yönetilmesine izin verecek midir? Gelinen yerde can alıcı soru budur. Çünkü ‘Tek Adam Tek Parti Yönetimi’nin hedefinde en çok işçi sınıfı, emekçiler ve onların hakları vardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum sonrası yaptığı konuşma ve rafine sermaye örgütü TÜSİAD’ın referanduma ilişkin yaptığı açıklama bunun somut göstergesidir.

‘YENİ HAK GASPLARI VE SALDIRILAR KAPIDA!’

Saray ve AKP hükümeti bir sermaye partisi/hükümeti olarak iş başına geldiği 2002 yılından beri izlediği emek düşmanı politikaları hız kesmeden sürdüreceğini referandum sürecinde de defalarca ilan etmiştir. OHAL kararnameleriyle işten atmalar devam edecek, çalışma yaşamı tümüyle güvencesizleştirilecektir. Kıdem tazminatı hakkının fona devredilerek tırpanlanacağı bizzat Çalışma Bakanı tarafından açıklanmıştır.Binlerce kamu emekçisinin iş güvencesi de 657’de yapılması öngörülen değişiklikle ortadan kalkacak. Öte yandan işsizliğin ve iş cinayetlerinin önüne geçecek gerçek hiçbir tedbir yoktur. Hepsinden öte sendikal örgütlenme ve grev hakkı kararnamelerle daha fazla yasaklanacak, engellenecektir. 2017 1 Mayıs'ına giderken işçi sınıfı ve emekçilerin yüz yüze olduğu tablo budur!

‘YAYGIN VE KİTLESEL OLARAK KUTLAYALIM’

1 Mayıs tarihsel olarak emek ve sermayenin karşılıklı güçlerinisınadıkları bir mücadele günüdür.İşçi sınıfı, 2017 1 Mayıs’ını bu gerçeğin bilinciyle,kararlı bir tutumla örgütleyebildiği oranda sermayeye karşı güçlü bir direnme hattı oluşturabilir. Dahası bunu başardığı oranda diğer ezilen sınıf ve kesimleri de demokrasi ve özgürlük mücadelesine kazanarak tarihsel rolünü oynayabileceği mevziiyeilerleyebilir.
İşçi sınıfı, 1 Mayıs'ı toplumsal kutuplaşmanın işçiler arasında yol açtığı bölünmelere karşı acil siyasal ve sosyal talepleri etrafında birleşip son vererek, güçlü bir şekilde kutlamalıdır.İşçinin olduğu her yerde kutlanması gerekilen bu günde; ‘İşsizliğe, yoksulluğa, sömürüye, iş cinayetlerinde can vermeye, savaş tacirlerini büyütmeye mahkûm değiliz’ diyerek alanlarda olacağız.
Bizler; Kocaeli’de iki noktada da alanda olacağız. Gebze’de Darıca ve Gebze ilçe örgütlerimiz 9.30’da Trafo Meydanı’nda bir araya gelecek. İzmit’te ise 12.00’de İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda buluşacağız.” (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Didim’de 1 Mayıs Kültür Parkında kutlanacak

SONRAKİ HABER

1 Mayıs öncesi İsveç’te Nazi alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...