28 Nisan 2017 09:19

Didim’de 1 Mayıs Kültür Parkında kutlanacak

Aydın Didim’de 1 Mayıs Didim Emek ve Demokrasi Platformunun çağrısıyla Belediye Kültür Parkının önündeki alanda kutlanacak.

Paylaş

Aydın’ın ilçesi Didim’de uzun yıllardan beri alanlarda kutlanan 1 Mayıs, bu yıl da DİSK Genel-İş, Eğitim Sen, SES, BES, Tüm Bel Sen, DİSK Emekli Sen, Diş Hekimleri Odası, ABKM ve Cemevi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Cemevi, Hitit Çorum Derneği, Kibele, Didim Derneği, Didim Umut Tiyatrosu, CHP, EMEP, Haziran, HDP’in yer aldığı Didim Emek ve Demokrasi Platformunun çağrısıyla Belediye Kültür Parkının önündeki alanda kutlanacak.

Saat 11.00’de Kent Meydanında toplanacak olan işçi ve emekçiler, buradan yürüyüşe geçerek şehir merkezindeki Yeni Mahalle Belediye Kültür Parkı önünde kutlamayı gerçekleştirecekler.

Platform tarafından yapılan açıklamada “Kıdem tazminatının gaspına; kiralık işçiliğe ve taşerona; işsizliğe, pahalılığa, krize; iş cinayetleri ve işçi katliamlarına, OHAL ve KHK rejimine; tek adam yönetimine hayır! Bağımsız, laik, demokratik Türkiye için 1 Mayıs’ta alandayız. Yaşasın 1 Mayıs! Bıji 1 Gulan! Long live 1 May!” ifadelerine yer verildi.

Didim 1 Mayısı ile ilgili muhabirimize bilgi veren Emek Partisi Didim İlçe Başkanı Kazım Temiz, “savaşa sömürüye baskılara karşı iş ekmek özgürlük için 1 Mayıs’a çağrı yapan afişlerimizi Didim ve Akbük’de cadde ve sokaklara astık. Platformun ortak çağrısını ve parti bildirilerimizi işçi ve emekçilere ulaştırmaya devam ediyoruz. Platform bileşenlerimizle de ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. (Aydın/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Siteler'de 1 Mayıs çağrısına ‘çevreyi kirletme’ cezası

SONRAKİ HABER

EMEP Kocaeli il örgütü: Gebze ve İzmit'te alandayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa