29 Haziran 2012 09:41

ÖYM’de ‘esas değil usul’ değişiyor

Özel yetkili mahkemelerle (ÖYM) ilgili hükümet kanadından değişiklik yapılacağı yönünde ifadeler gelmeye devam ediyor. Yapılan açıklamalarda, ÖYM’lerle ilgili düzenlemenin, 3. Yargı Paketi’ne konacağı kaydedildi.‘İŞLEVLERİNİ TAMAMLADI’AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, ÖYM ile ilgili, &ldq

ÖYM’de ‘esas değil usul’ değişiyor
Paylaş

‘İŞLEVLERİNİ TAMAMLADI’

AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, ÖYM ile ilgili, “Devam eden davalar sonuçlanana kadar mevcut mahkemeler görevlerine devam edecek. Bu mahkemeler işlevlerini tamamlıyor, cumartesi Meclis Genel Kurulu’nda 3. yargı paketi görüşülecek” ifadelerini kullandı.

ÇİÇEK DE ‘SORUN VAR’ DEDİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, tartışmaya dahil olarak, Türkiye’nin önünde, “özel yetkili mahkemeler diye bir sorun bulunduğunu” söyledi.

ÖYM’lerle ilgili, “Bu saatten sonra artık bu halin devam etme imkanı gözükmüyor. Kimse bu haliyle devam etsin demiyor” diyen Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık bu mahkemelerin uygulamalarıyla ilgili toplumda bir rahatsızlık meydana geldi... Bu rahatsızlığı giderecek, yargıya güveni sağlayacak endişeleri bertaraf edecek düzenleme yapılıyor. Ümit ederim beklenen maksat hasıl olur.”

‘ESASI KORUNACAK’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Yozgat’ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, ÖYM’lerle ilgili olarak “Biz suça veya cezaya bir müdahale yapmıyoruz. Usule ilişkin düzenlemelerin hiçbirisi de esasa müessir bir düzenleme değildir” dedi.

ÖYM’lerle ilgili gelen eleştirileri ve kalkması halinde oluşacak olan ‘endişeleri’ sürekli değerlendirdiklerini belirten Bozdağ, şöyle konuştu: “Şu anda yapılan çalışma 3. yargı paketi içerisinde yasalaşma imkanı bulacaktır. Bu yasa parlamentoda görüşüldüğü zaman bugün söylenen eleştirilerin pek çoğunun haksız ve çarpıtma eleştiriler olduğunu herkes görecektir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Darbeciler mahkemeye bile gelmedi

SONRAKİ HABER

Boyun eğmeyecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...