28 Nisan 2017 05:17

İhraç edilen emekçiler: 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız

KHK’lerle ihraç edildikten sonra çeşitli işlerde çalışan kamu emekçileri, 1 Mayıs'ta alanlara çıkmak için çok fazla gerekçeleri olduğunu söyledi.

Paylaş

Bilal GÜLDEM

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçileri, karşılaştıkları haksızlıkları protesto etmek ve taleplerini dillendirmek amacıyla 1 Mayıs alanlarına hazırlık yapıyor. Diyarbakır’da 29 Ekim 2016 tarihli 675 sayılı KHK ile ihraç edildikten sonra kafe işletmeye başlayan Sosyal Hizmet Uzmanı Ümit Çetiner, emekçilere yönelik hukuksuz bir süreç başlatıldığını hatırlatarak, “Özellikle de Kürt emekçilere yönelik bir tasfiye planıydı. Kürt emekçilerinin verdiği emek ve demokrasi mücadelesini pasifiz edilmek isteniyor” dedi.

‘EMEK MÜCADELİMİZ DEVAM EDİYOR’

İhraç edilmiş olmasını emek mücadelesini vermeye engel görmeyen Çetiner, 1 Mayıs hazırlıkları için şunları dile getirdi: “Şu an sistem bütün alanları yasaklamış durumda. Biz emekçilerin sesini duyurabileceği tek alan 1 Mayıs alanlarıdır. Tüm haksızlıklara karşı en yüksek biçimde seslerimizi haykıracağımız yer 1 Mayıs kutlaması yapılacak alandır. Tüm hilelere rağmen ortaya çıkan ‘Hayır’ı bu alanlara taşımalıyız. 1 Mayıs bu açıdan bir fırsattır. Biz emekçiler bir arada birleşip hayırlarımızla alanlarda olmamız gerektiğini düşünüyorum. Tüm emekçiler direniş ruhuyla 1 Mayıs’ta olmalıdır. Özellikle çağrım ihraç edilmiş tüm emekçi arkadaşlarımadır ki 1 Mayıs’ta olmalarını gerektiğini ifade edebilirim.”

‘GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE 1 MAYIS’I KUTLAYALIM’

İhraç edilen SES Diyarbakır Şube eski Eşbaşkanı Selma Atabey de ihraç edildikten sonra esnaflığa başlayanlardan. Alanlara güçlü biçimde çıkmak için çok fazla gerekçeleri olduğunun altını çizen Atabey, “8 Mart ve Newrozları silahların gölgesi ve engellemelere rağmen kutladık. Bu nedenle aynı heyecanla 1 Mayıs’ta ne olursa olsun herhangi bir miting alanı olmasa dahi sokaklara ve alanlarda işçi, emekçi, köylü, öğrenci ve kadınlar olarak bir araya gelip güçlü bir şekilde hayır bloğu oluşturarak 1 Mayıs’ı kutlamamızı gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Atabey, yaşamın her alanında emek veren ve işçi kadınlara ile ihraç edilmiş tüm emekçilere seslenerek, 1 Mayıs’ı kutlamaya çağrısında bulundu.

İŞTEN ATILDI 1 MAYIS’TA OLACAK

Kayapınar Belediyesi Ekin Ceren Kadın Merkezi’nde işçi olarak çalışırken kayyum tarafından işten çıkartılan Eylem Tepe Ülgen de, yüksek bir moral ve inançla 1 Mayıs’ta alanlara çıkma çağrısında bulundu. Türkiye’nin çok ciddi ekonomik, siyasal ve sosyolojik krizden geçtiğini ifade eden Ülgen, şöyle devam etti: “Toplumda hakikaten mutlu bir insan görmek neredeyse artık mümkün değil. Son derece kötü bir süreçten geçiyoruz. Bu anlamda insanların bir araya gelmesi, örgütlenmesi, birlikte sesini yükseltmesi son derece önemlidir ve anlamlıdır. Kadınlar ve ihraç edilmiş tüm kesimler 1 Mayıs’ta gür bir şekilde sesini yükseltmelidirler.”

TEZGAHINDA 1 MAYIS’A HAZIRLANIYOR

KHK ile ihraç edilen öğretmen Mehtap Yörük de, bir yandan seyyar arabada tavuk pilav satarak yaşamını sürdürürken bir yandan da emek mücadelesi veriyor. 1 Mayıs’ta alanda olacağını vurgulayan Yörük, şöyle konuştu: “İşçinin ve emekçinin emeğin sömürüldüğü bir dönemde biz yine de emeğimizin arkasında durmaya devam ettik. Halen de ben ve ihraç edilmiş arkadaşlarımız emek vermeye çalışıyoruz ve emek vermeyi gösteriyoruz. Sömürünün ve haksızlığın olduğu her yerde bizim de bir sözümüzün olduğunu asla unutmasınlar. Bütün işçi ve emekçilere tavsiyem boyun eğmemeleridir. Sömürünün olduğu yerde mutla bir direniş de vardır. Bu nedenle direniş alanlarımız 1 Mayıs alanlarıdır. Emeği sömürülen ve emekten ve işçiden yana olan herkes 1 Mayıs alanında olmalıdır.”-(Diyarbakır/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet: Hukuksuz tutuklama 6. ayında, adalet istiyoruz

SONRAKİ HABER

Bursa'da kaçak define kazısında göçük: 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...