28 Nisan 2017 01:36

1 Mayıs bildirileri ‘bomba etkisi’ yarattı

Mersin Serbest Bölge patronları, EMEP'in 1 Mayıs bildirisi dağıtması üzerine işçileri 'bomba ihbarı var' diyerek apar topar servislerle içeri aldı.

Paylaş

Halil POLAT
Mersin

Mersin Serbest Bölge patronları, Emek Partisi Mersin İl Örgütünün 1 Mayıs bildirileri dağıtması üzerine işçileri apar topar kart bastırmadan servislerle içeri aldı. İşçilerin “Neden böyle bir değişiklik yapıldı” sorusuna ise “Bomba ihbarı var” yanıtı verildi. 

Evrensel'e konuşan Emek Partisi İl Yönetici İbrahim Cengiz daha önce de Mersin Serbest Bölge girişinde bildiri dağıttıklarını belirterek “Serbest Bölge Yönetimi işçilerin haklarından ve 1 Mayıs’tan haberi olmasın diye türlü engeller koymaya çalışıyor. Bunun en bariz örneğini bugün yaşamış olduk. İşçileri kıdem tazminatlarının gasbedilmesine karşı 1 Mayıs’ta alanlara davet eden bildirilerimizi dağıtmak üzere gittiğimizde yönetim ‘Bomba ihbarı var’ iddiasıyla işçileri servis araçlarıyla bölgeye soktu. İşçilere yönelik hazırlamış olduğumuz bildirinin ulaşmasını istemiyorlar” dedi. Geçen yıl 1 Mayıs öncesi dağıttıkları bildirilerin etkili olduğunu hatırlatan Cengiz, bildiri dağıtımının ardından bir grup işçinin patronun yanına çıkıp, “1 Mayıs’ta izinli olmak bizim yasal hakkımız. Biz bugün çalışmıyoruz” diyerek işi bıraktığını aktardı. 

'BAKANLARLA PATRONLAR AYNI SAFTA'

Bir hafta önce bir otomotiv firmasının reklam broşürü dağıttığını dile getiren Cengiz, şöyle devam etti: “Broşürü dağıtan kişilerle konuştuğumuzda anlıyoruz ki o gün özellikle tüm araçların durdurulması ve işçilerin turnikeden geçmesi ve bu arada broşürleri alması özel planlanmış. Yani patronlar ev, araba satacağı zaman geçiş turnikeden; işçilere hakları ve dayanışması için çağrı yapılan bildiri dağıtılacağı zaman geçişler transit oluyor. Kitap ve şiir bomba kadar etkilidir diyen bakanlarla işçiler bildiri okumasın diye türlü önlem almaya çalışan patronların safı aynıdır. Biz de bütün işçiler, emekçiler olarak birleşmeli ve kıdem tazminatının fona devri ile gasbedilmesine, iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına karşı birleşmeliyiz.”

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçilerin talebi kadro hakkı ve kıdem tazminatı

SONRAKİ HABER

'1 Mayıs'ta demokrasiyi de savunacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...