28 Nisan 2017 01:03

Başkanlık dökümhanede sökmez

İMES D Blok'tan bir döküm işçisi yazdı: Ellerimiz ve ayak parmaklarımız yanıklar içinde, tabanlarımız şiş... Başkanlık dökümhanede sökmez!

Paylaş

İMES D Blok’tan bir döküm işçisi
İstanbul

Ben ve benim gibi yüzlerce işçi arkadaşımız İMES’in E ve D bloklarında dökümhanelerde çalışıyoruz. Ellerimiz ve ayak parmaklarımız yanıklar içinde, tabanlarımız şiş, maden ocağındaki gibi yüzlerimiz kir ve pas içinde. Her gün istisnasız 10-14 saat çalışıyoruz. Verem, kanser oluyoruz, akciğerlerimiz bitiyor.

Bu şartlarda çalışırken birden bir başkanlık sevdası çıktı ortaya. 18 maddeyi okudum tek bir yerde işçi yok, işçinin hakkından bahseden bir madde de yok. Ama İMES cami imamı bile politika yaptı, bizi evet oyu vermeye zorladı. Ben de elimden geldiğince kapı kapı ev ev dolaştım bu anayasa değişikliğine hayır oyu verin diye. İMES işçilerinin yarısından çoğu da hayır oyu verdi.

İMES işçisi kendi durumunun farkında olsa, o zaman bilinçli bir tercih yapar örgütlenir, kölece çalışma koşularına karşı direnir. 9 bin işçiyiz henüz bir birliğimiz yok. Bu birliği sağlasak, ortak bir komite etrafında hak arasak o zaman bir çok şeyi değiştiririz.

Önümüzde zorlu yıllar var. Özellikle 2019 yılı belirleyici olacak. İşte o zaman ya sultanlığın, padişahlığın yolunu açacağız ya da kapatacağız. Biz İMES işçileri olarak bu yolu kapatacağımıza inanıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Referandumda 'evet' demedik, şimdi sıra 1 Mayıs’ta

SONRAKİ HABER

1 Mayıs’a katılsaydım patron bu kadar zalim olmasın derdim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...