28 Nisan 2017 00:51

'Evet' için çalışan Öz Gıda-İş, sözleşmede sessiz kaldı

UNO'dan bir işçi yazdı: Sendikamız Öz Gıda-İş referandum sürecinde 'evet' için canla başla çalıştı. TİS görüşmelerinde bu çabanın zerresini görmedik.

Paylaş

UNO’dan bir işçi
İstanbul

Bizler UNO Ekmek ve UNO Fırınlanmış Dondurulmuş Gıdalar bölümünde çalışan işçileriz. Aylarca sendikamız Öz Gıda-İş 18 maddelik anayasa değişikliği referandumunda evet oyu kullanmamız için canla başla çalıştı. Biz 3. Dönem TİS görüşmelerinde bu çabanın zerresini görmedik. Sendikamız kendi yandaşlarını kullanarak hayır oyu verecek arkadaşlarımızı kıskaca aldırttı, onların ne konuştuklarını öğrenmeye çalıştı. Öyle ki evet oyu vermeyecekleri çaktırmadan işten atmakla tehdit etti. Çevrede bulunan fabrikalarda da bizzat patronlar işçilere evet dayatması yaptı. İşyeri toplantılarına AKP’nin bazı bürokratları, ilçe parti teşkilatı yöneticileri bile katıldı. Alevi ve Kürt kökenli arkadaşlarımıza terörist muamelesi yapıldı. Buna rağmen UNO işçilerinin önemli bir kısmı referandumda hayır oyu verdi. Şimdi Öz Gıda-İş bunu araştırıyor, soruşturuyor. 

UNO’da ikramiyeler yarım ödeniyor, geç ödeniyor. Bu durum Öz Gıda-İş’in umurunda değil. Tuvalet ve yemek molalarında gecikiyorsun diye iki kadın işçi arkadaşımız işten atıldı bu Öz Gıda-İş’i ilgilendirmiyor. Çalışma koşulları ağır, üç vardiya sisteminden dolayı depresyona giren işçi arkadaşlarımız var bu da sendikamızı ilgilendirmiyor. Yeni alınan işçiler deneme adı altında birkaç ay köle muamelesi görüyor, bu sendikayı ilgilendirmiyor. Önümüzde 1 Mayıs gibi önemli bir gün var. Bu Öz Gıda-İş’in dert ettiği bir durum değil. Bir otobüsle merkezi mitinge işçi arkadaşları götürecekler o kadar. Yerel bir kutlama, fabrikada bildiri okuma hak getire. Biz yerel kutlama ve bildiri okumayı zorlayacağız. Başka bir yol yok.

ÖNCEKİ HABER

Dudullu OSB işçileri sendikaları 1 Mayıs için göreve çağırdı

SONRAKİ HABER

Referandumda 'evet' demedik, şimdi sıra 1 Mayıs’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...