29 Haziran 2012 09:11

Ortak bir gelecek icin...

Almanya’nın Gütersloh kentinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen cadde ve sokak şenliği “Gütersloh İnternational”  bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı.Şenlik şehir merkezinde bulunan Stadthalle’nin önünde Belediye korosunun kısa bir müzik gösterisinin ardından Belediye Başkanı Maria Ungarn’in

Ortak bir gelecek icin...
Paylaş
İrfan Erdoğan

Şenlik şehir merkezinde bulunan Stadthalle’nin önünde Belediye korosunun kısa bir müzik gösterisinin ardından Belediye Başkanı Maria Ungarn’in açılış konuşmasıyla başladı. Belediye Başkanı Maria Ungarn burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili yerli ve göçmen kökenli emekçiler. Bugün burada hepinizi bir arada birbiriyle kenetlenmiş ve omuz omuza görmek beni gerçekten cok sevindirdi. Çok mutlu oldum. Hep böyle olun. Bu memleket, bu şehir hepimizin. Bu güzellikleri hep birlikte sahiplenelim hep birlikte yaşatalım. Öyle inaniyorum ki birlikte omuz omuza her zaman ve her an birbirimizle olan bu dostane ve kardeşçe ilişkimiz sonsuza kadar sürecektir. Birbirimize sahip çıkalım. Bizleri birbirine düşürmeye çalışan ırkcılara ve ayrımcılık yapanlara fırsat vermeyelim ve burada çeşitli ülkelerin mutfağından hazırlanmış lezzetli yemeklerin yer alacağı soframızda yer vermeyelim. Hepinizi tekrar sevgi ve saygıyla kucaklar güzel bir şekilde kardeşçe ve dostça eğlenmenizi diliyorum” dedi.

Belediye başkanının konuşmasının ardından sahne alan ve çeşitli ülkelerin kültür ve sanatını tanıtan müzik ve halk oyunu ekipleri de birer gösteri yaparak şenliğe katılanlara hosça vakit geçirttiler.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı şenlik bir hafta sürecek. Şenlik boyunca çeşitli konularda söyleşi ve forumlar da düzenlenecek. (Gütersloh/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İçme suyunu kirleten madenin faaliyetleri durduruldu

SONRAKİ HABER

Esad: Dökülen kanda Ankara’nın da payı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...