29 Haziran 2012 09:08

İçme suyunu kirleten madenin faaliyetleri durduruldu

Bursa’da yaşayan 2 milyon insanın su ihtiyacının karşılandığı Doğancı Barajı’nda maden ocağının sebep olduğu kirlilik sorunu çözüldü. Vali Şahabettin Harput, ilgili maden ocağının eksiklikleri giderene kadar faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.Valilik binasında basın açıklaması yapan Şahabettin Harput, Doğancı B

İçme suyunu kirleten madenin faaliyetleri durduruldu
Paylaş

Bursa’da yaşayan 2 milyon insanın su ihtiyacının karşılandığı Doğancı Barajı’nda maden ocağının sebep olduğu kirlilik sorunu çözüldü. Vali Şahabettin Harput, ilgili maden ocağının eksiklikleri giderene kadar faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.

Valilik binasında basın açıklaması yapan Şahabettin Harput, Doğancı Barajı’nın, SPK firmasının işlettiği maden sonucu çok ciddi bir kirlenme ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Kirlenmenin tamamıyla bu işletmeden kaynaklandığının, BUSKİ ve DSİ’nin raporları ile ortaya konulduğuna dikkat çeken Harput, şöyle konuştu: “Dün aldığım kararla, BUSKİ ve DSİ’nin tespit ettiği bir kısım eksikliklerin giderilmesi tamamlanıncaya kadar bu maden işletmesinin faaliyetinin durdurulması konusunda yazı ile konuyu ilgililere ilettim. Doğancı Barajı bizim hayatımız. Bursa’nın, 2 milyon insanının içme suyunun kirlenmesine müsaade etmemiz mümkün değildir. Herkes yaptığı işi kanuna usule uygun yapmak zorundadır.”

SIRADA YÜCE MADENCİLİK VAR

Mustafakemalpaşa ilçesi Kabulbaba köyünde de böyle bir sorun yaşandığını ifade eden Harput, şu bilgileri verdi: “Burada da Yüce Madenciliğin faaliyetlerinden kaynaklı geniş tarım alanlarının kirlendiği şeklinde şikayet vardı. İlgili kurumlara talimat verdim, inceleme yapıldığını belirterek, “Oradaki madenciliğin de faaliyetini bu problemler çözülünceye kadar durduracağız.” dedi.
Türkiye’deki mermerin yaklaşık yüzde 30’unun Bursa bölgesinden çıktığına işaret eden Harput, bunun ciddi bir servet olduğunu, ancak yasaların ön gördüğü tedbirlerin bir milim aksadığının görülmesi halinde anında faaliyeti durduracaklarını dile getirdi. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Fişleme sırası ertesi gün hapında!

SONRAKİ HABER

Ortak bir gelecek icin...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...