27 Nisan 2017 17:19

Gebze Sendikalar Birliği: 1 Mayıs’ı Gebze’de kutlayacağız

Yaklaşan 1 Mayıs öncesi Gebze Sendikalar Birliği 1 Mayıs’a ilişkin son toplantısı gerçekleştirdi. 

Paylaş

Gebze’de farklı konfederasyonlara bağlı 21 sendika şubesinin oluşturduğu Gebze Sendikalar Birliği (GSB), bu yıl da 1 Mayıs’ı Gebze’de kutlama kararı aldı.

Petrol-İş’in toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Konuşan Petrol İş Şube Başkanı ve Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü Süleyman AKYÜZ ‘Bu yıl OHAL koşullarında 1 Mayıs’ı karşılıyoruz. Yasakların ve Baskıların arttığı bir dönemde Gebze’de 1 Mayıs’ı kutlama kararı aldık. Siyasi partilerden, kitle örgütlerinden isteğimiz, yasak ve baskılara karşı sorumlu davranarak Demokratik taleplerimizi Birlik, Dayanışma ve Mücadele gününe yakışır şekilde ortak yapmaktır. 30 yıla yakın bir süredir burada sendikaların beraber karar aldığı bir süreç var. Bu sene de aynı birlik ve beraberlik içinde 1 Mayıs’ta alanda taleplerimizi haykıracağız. Bu bağlamda Gebze örnek alınmalı’ dedi. 

Gebze’de 1 Mayıs bu yıl Kent Meydanı’nda kutlanacak. Saat 09.30’da Gebze Trafo Meydanı’nda toplanacak işçi ve emekçiler Kent Meydanı’na yürüyecek.Trafo Meydanı’nda toplanacak işçiler, Şehit Numan Dede Caddesi üzerinden Kent Meydanı’na yürüyecek. Meydandaki etkinlikler ise saat 11.00’da başlayacak. Kutlamaya Gebze dışından da Deriteks, Liman-İş ve Basın-İş sendikalarının İstanbul şubeleri katılacak. İlçe dışındaki katılımların 1 Mayıs’a kadar artması bekleniyor. (Gebze/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TSK: 11 hudut karakoluna 13 ayrı saldırı düzenlendi

SONRAKİ HABER

HDP: YSK’nin kesin sonuçları şaibeleri ortadan kaldırmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...