27 Nisan 2017 14:30

Roboskili aileler:Adalet gelinceye kadar mücadelemiz sürecek

Roboskili Aileler, katliamın 278’inci haftasında, bir kez daha faillerinin yargılanmasını istedi.

Paylaş

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren çoğu çocuk 34 yurttaşın aileleri, katliamın 278’inci haftasında da çocuklarının mezarları başında bir araya geldi. Mezarlıkta yapılan anmada yaşamını yitirenlerin fotoğraflar taşındı, dualar okudu ve kadınlar gözyaşı döktü. Mezar ziyaretinin arından aileler adına açıklama yapan katliamda yaşamını yitiren Hamza Encu’nun kardeşi Berivan Encu, adalet çığlıklarını yineledi. Encu, sadece Roboskî’den değil, kendileri ile dayanışma içinde olan herkesin adalet talebini haykırdığını ifade etti.

Encu, “Ama ne yazık ki bugün sadece Türkiye'de bizlerle dayanışma içinde olan gazeteciler, üniversite öğrencileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve barış aktivistleri baskı ve tutuklamalara maruz kalmakta. En son köyümüze yerleşen, adalet mücadelemiz de destek ve dayanışma içinde olan barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı tutuklandı. Bu tutuklamayı kabul etmediğimizi protesto ediyoruz” dedi. 

Katliamın faillerinin neden yargılanmadığını soran Encu, şunları söyledi: “Bizler 5 yıldır burada bu sorumuza ve çağrımıza yanıt bekliyoruz. Bu baskı ve uygulamalarınızla Roboski Katliamı’nın üzerini örtemeyeceğinize mücadelemizle sizlere gösteriyoruz. Ne bizleri ne de bizlerle dayanışma içinde halkımızı asla yıldıramayacaksanız. Roboski’ye adalet gelinceye kadar bu kararlı mücadele sonuna kadar sürecektir.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

KHK ile uzaklaştırmaya karşı açtığı davayı kazandı

SONRAKİ HABER

Myndos Antik Kenti'nde kaçak kazı tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...