29 Haziran 2012 08:43

TOGO mağazası önünde oturma eylemi

Sendikalaştıkları için işten atılan ve fabrika önünde direnişlerini sürdüren 35 TOGO ayakkabı işçisi firmanın satış mağazaları önünde de eylemlerini sürdürüyor. Dün akşam TOGO’nun İzmir Caddesi’ndeki mağazası önünde oturma eylemi yapan işçiler, Ankara halkını direnişe destek vermeye

TOGO mağazası önünde oturma eylemi
Paylaş

Direnişlerinin 2. ayını bitiren işçilerin eylemine Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Ayber ile İHD ve Tüm Bel-Sen yöneticileri de destek verdi. “Ya sendika girecek, ya kepenkler inecek”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganları atılan eyleme çevredeki vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Deri-İş Sendikasına üye olduğu için işten atılan işçilerden Yalçın Şimşek, 17 yıl yanında çalıştığı patrona “Çocuğuma süt parası bulamıyorum” dediğinde, “Çocuk yaparken bana mı danıştın” yanıtı almasının kendisini çok yaraladığını söyledi. Başbakanın “Bir değil iki sendikaya da üye olabilirsiniz” sözünün doğru olmadığını yaşayarak gördüklerini belirten Şimşek, “Biz bir sendikaya üye olduk işten atıldık” dedi.  

TOGO ayakkabı direnişini Ankara’da işçi ve emekçilere dayatılan kölece çalışma şartlarına karşı çıkışın bir parçası olarak gördüklerini belirten Özgür Yılan, sendikalı çalışana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Ankara halkını mücadelelerine destek vermeye çağıran işçiler, mağaza önünde 1 saat oturma eylemi yaptılar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Unutursak kalbimiz kurusun!

SONRAKİ HABER

Fişleme sırası ertesi gün hapında!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...