27 Nisan 2017 13:06

1 Mayıs Zonguldak'ta Madenci Anıtı'nda kutlanacak

Türkiye'nin dört bir yanında kutlanacak olan 1 Mayıs için illerdeki kutlama planları yapıldı. Zonguldak'ta ise 1 Mayıs, Madenci Anıtı'nda kutlanacak

Paylaş

Zonguldak'ta GMİS, KESK, TMMOB ve Türk-İş bağlı sendikalar tarafından Zonguldak Madenci Anıtında ortak kutlanacak. Saat 13.30’da İstasyon Caddesi’nde toplanacak olan işçi ve emekçiler Madenci Anıtına yürüyecek. Miting için ilçeler ve çevre illerden geniş katılımın sağlanması için çalışmalar yürütülüyor. İşyeri çalışmaları, pankartlar, billboardlar, afişler, el ilanları ve anonslarla katılımın arttırılması planlanıyor. GMİS yaptığı açıklama ile “İnsanca çalışıp insanca yaşamak için, haklarımızı ve haklılığımız haykırmak için, ülkemizin öz kaynaklarına sahip çıkmak 1 Mayıs’ta Madenci Anıtındayız” denildi. KESK Zonguldak Şubeler Platformu da Zonguldak merkez ve ilçelerinde işyerlerinde 1 Mayıs’a katılım çağrısı yapıyor. KESK’ten yapılan açıklamada OHAL/KHK rejiminin hukuksuz uygulamalarına ve  kamuda yüz binlerce kişinin işten atılmasına karşı 1 Mayıs çağrısı yapıldı. 

ÇAYCUMA’DA DA KUTLANACAK

1 Mayıs, Çaycuma’da KESK bileşenleri tarafından saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanacak. Çaycuma Atatürk Anıtı’na kadar yapılacak yürüyüşün ardından Madenci Anıtı’ndaki 1 Mayıs kutlamasına gidilecek. KESK Çaycuma Bileşenleri “İş güvencesi ve kıdem tazminatına sahip çıkmak, hukuksuz açığa alma ve ihraçlara karşı dur demek için 1 Mayıs’ta alanlardayız” çağrısı yaptı. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İl İl 1 Mayıs kutlamaları

SONRAKİ HABER

KHK ile işine son verilen engelli işçi Erdem: Suçum ne benim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...