27 Nisan 2017 12:30

YPG Sözcüsü Redur Halil: Koalisyon sözünde durmalı

TSK'nın Şengal'a düzenlendiği operasyonlar hakkında açıklama yapan YPG sözcüsü Redur Halil, koalisyonun sözünde durması gerektiğini söyledi.

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilk kez Irak’ta Şengal ve Suriye’de Karaçok’ta düzenlediği hava operasyonlar ile ilgili Amerikanın Sesi Televizyonu’na konuşan YPG sözcüsü Redur Halil, “Karaçok’da YPG’nin komuta merkezi vardı ve orası hedef alındı. Biz koalisyon temsilcilerine sorduk, Türkiye’nin bu hava operasyonundan önceden haberlerinin olmadığını söylediler. Kendilerinden habersiz bu operasyonun gerçekleştirildiğini söylediler. Yine de koalisyonun daha önce verdiği sözler vardır, buna sahip çıkması gerekir. Amerika ile yerde terör ile mücadele ediyorsak, birbirimize sahip çıkmamız ve birbirimize savunmamız gerekir” dedi. 

ABD: PKK ÜYELERİYLE GÖRÜŞME YOK

Öte yandan açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, Şengal’i ziyaret eden ABD’li üst düzey bir askerin PKK üyeleriyle görüşmediğini kaydetti. Bakanlık Sözcüsü Mark Toner’e, günlük basın toplantısında “PKK’yi terör örgütü olarak gördüğünüzü belirtiyorsunuz, fakat Türkiye’nin operasyonundan sonra ABD askerlerinin bölgeye gitmesini ve üst düzel bir askerin burada PKK liderleri tarafından karşılanmasını nasıl açıklıyorsunuz?” şeklinde bir soru yöneltildi.

Toner, “Bahsettiğiniz fotografları görmedim. Fakat üst düzey askerlerin PKK lideleriyle el sıkıştığı ya da görüştüğü yönündeki ifadedeki saygının ciddi şekilde sorgulanmasını isterim” dedi. Toner ayrıca, PKK’yı ‘terör örgütü’ olarak tanımladıklarını belirtti.
Toner, TSK’nın PKK ve YPG’ye yönelik operasyonlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, “Türkiye’nin sınırlarını korumak için PKK terörizmine karşı yaptığı operasyonları destekliyoruz. Bu operasyonlar Türkiye’nin PKK’ya karşı son birkaç yıl içerisinde yaptığı operasyonların bir parçasıdır. Türkiye’nin iki gün önce yaptığı operasyonlarla dün gece (Zap bölgesi kastediliyor) yaptığı operasyonların coğrafi olarak bir bağlantısı yoktur” dedi. 

‘RAPORLARI İNCELİYORUZ’

ABD Başkanı Donald Trump’un IŞİD ile Mücadele özel temsilcisi Brett McGurrk ise Türkiye’nin gerçekleştirdiği hava saldırılarının raporlarını incelediklerini söyledi.

McGurk, Twitter mesajında, “Irak’taki mevkidaşlarım ve Suriye’deki askeri personel ile Türkiye’nin Pazartesi günü yaptığı hava saldırısının raporlarını inceliyoruz” diye yazdı. (DIŞ HABERLER) 

ÖNCEKİ HABER

İsrail’den Şam’a füze saldırısı

SONRAKİ HABER

Sarıhan: OHAL inceleme komisyonuna gerek kalmadı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...