27 Nisan 2017 12:27

İsrail’den Şam’a füze saldırısı

Suriye’nin başkenti Şam’da uluslararası havalimanının yakınlarında dün sabah büyük bir patlama meydana geldi.

Paylaş

Suriye’nin başkenti Şam’da uluslararası havalimanının yakınlarında dün sabah büyük bir patlama meydana geldi. Ülkenin resmi haber ajansı SANA, İsrail’in havalimanı yakınlarındaki askeri bir mevziye saldırısı füze saldırısı düzenlediğini bildirdi.

SANA’ya konuşan bir askeri kaynak, “Şam Uluslararası Havaalanı’nın güneybatısındaki askeri mevzi şafak vakti İsrail’in işgal altındaki topraklardan attığı füzelerin hedefi olmuş, bölgede patlamalar meydana gelmiştir” dedi. Askeri kaynak, füzelerin ‘maddi hasar verdiğini’ ifade etti. Lübnan Hizbullahı’nın yayın organı Al Manar da patlaylan yakıt tanklarının zarar gördüğünü, can kaybı ya da yaralanan olmadığını bildirdi. Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, patlamanın ardından bölgede yangın çıktığını duyurdu.

İSRAİL’İN POLİTİKASINA UYGUNMUŞ!

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz ise ordu radyosuna yaptığı açıklamada, havaalanı yakınlarındaki patlamanın “İsrail’in politikasına uygun” olduğunu söyledi.

Yisrael Katz, “Bu olayın İsrail’in, Hizbullah’a silah transferini önleme politikalarıyla uyumlu olduğunu söyleyebilirim. Hizbullah’a gelişmiş silah transferi yapılacağına dair istihbarat aldığımız her seferde harekete geçeceğiz. İran’ın Suriye’de askeri bir varlık oluşturmasını önlemek zorundayız” dedi.

Şam Uluslararası Havalimanı başkentin 25 kilometre güneybatısında bulunuyor.

Şam çok uzun süre cihatçı muhalifler ile Suriye ordusu arasındaki çatışmalardan fazla etkilenmemiş son aylarda ise taraflar arasında başkent yakınlarında da çatışmalar çıkmıştı.

İsrail ise, Suriye’deki çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana Suriye ve Golan Tepeleri’nden topraklarına roket atıldığını ileri sürerek, zaman zaman Hizbullah güçleri ya da Suriye ordusuna ait noktalara saldırıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta yerel kutlama yapılacak

SONRAKİ HABER

YPG Sözcüsü Redur Halil: Koalisyon sözünde durmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa