27 Nisan 2017 11:42

NATO: Türkiye hukukun üstünlüğüne saygı göstermeli

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Türkiye, başarısız darbe girişiminin arkasındakileri yargılarken hukukun üstünlüğüne saygı göstermeli.

Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'yi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklamalar, gözaltılar ve görevden uzaklaştırmalarla ilgili olarak uyardı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Avrupa Birliği Savunma Bakanları toplantısı için Malta'nın Valetta şehrinde bulunan Stoltenberg, "Türkiye'nin kendini koruma hakkı ve başarısız olan darbe girişiminin arkasındakileri yargılama hakkı vardır. Ama bu, hukukun üstünlüğüne saygı gösterilerek yapılmalıdır" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Stoltenberg, "Ben bu değerlere çok büyük önem veriyorum. Bu meseleyi Türk yönetimiyle de konuştuk" diye konuştu.

Türkiye'de son olarak dün Fethullah Gülen Cemaati'nin emniyet teşkilatındaki yapılanmasıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle 9 bin 103 polis görevden uzaklaştırılmıştı.

Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında polis memurlarının "milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PYD) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle" açığa alındıkları belirtilmişti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'FETÖ soruşturumaları' kapsamında 9 ayda gözaltına alınanların sayısı 47 bini bulurken, yüz binlerce kişi de görevden alındı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ işçileri 1 Mayıs’ı kampüste kutladı

SONRAKİ HABER

Beştaş Adana'da Arapça tabelaların kaldırılmasını sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...