27 Nisan 2017 11:01

Barodan ‘Çocuk Bakan’ uyarısı: Bunun adı çocuk istismarıdır

Ankara Barosu, 23 Nisan'da Bakan koltuğuna oturtulan çocuğun söylediği sözlerin ardından başlayan tartışmalara tepki: Bunun adı çocuk istismarıdır.

Paylaş

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi, 23 Nisan günü Bakanlık koltuğuna oturtulan çocuklardan birinin okuduğu metindeki “Medeniyetler İttifakı” ifadeleri nedeniyle başlayan tartışmalara tepki gösterdi. Metni hazırladığı belirtilen öğretmen hakkında 'FETÖ' soruşturma açılmasıyla çocuğun medyada teşhir edilmesini değerlendiren Baro Çocuk Hakları Merkezi, yaşanan durumu çocuk istismarı olarak niteledi.

Merkezden yapılan açıklamada, “Her şeyden önce her sene geleneksel bir uygulama haline gelmiş çocukların başbakan ya da bakan koltuklarına oturtturulması, kendilerine ait olmayan cümleleri kurmalarının istenmesi başlı başına sorunlu bir uygulamadır” denildi. Çocukların kendi görüşlerini açıklayamadıklarına, kendilerine metin okutulduğuna dikkat çekilen açıklamada, metni hazırlayanlar hakkında soruşturma yürütülecekse bile sürecin çocuğun bundan sonraki yaşamında travma yaratmayacak bir şekilde ele alınması gerektiği belirtildi. Ancak gerek medyanın, gerek adli makamlarca kendisine okutulan metin üzerine FETÖ ile ilişkilendirilen çocuğun teşhir edilmesine seyirci kaldığı ifade edilen açıklamada, “Bu durum, çok açık bir çocuk istismarıdır ve bu konuda sorumluluğu olan tüm yetkililer hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır. Yine her 23 Nisan'da yapılan bu uygulamanın, benzer sorunların bir daha yaşanmaması için kaldırılması; yapılacaksa çocukların kendi duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebilecekleri programların, yine çocukların programın yapılıp yapılmaması da dahil hazırlık sürecinin her aşamasında karar süreçlerine katılabileceği ortamların yaratılması daha uygun olacaktır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş'tan AKP'li VİP hakimler listesi

SONRAKİ HABER

İstanbul’da HDK ve HDP’den Bakırköy çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...