Ankara’da kadınlar ‘Hayır’ı 1 Mayıs alanına taşıyacak

Ankara Kadın Platformu 'tek adama hayır' şiarıyla tüm kadınları 1 Mayıs’ta seslerini yükseltmeye çağırdı.

27 Nisan 2017 09:40
Paylaş

Platformun BES Ankara 1 No’lu Şube’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Tülay Korkutan, “Bizler eşitlik, özgürlük, demokrasi için; savaşsız, sömürüsüz, baskısız bir dünyada barış içerisinde, insanca bir yaşam için mücadele eden kadınlarız. 2017 1 Mayıs’ında da tek adama “hayır” diyen tüm kesimlerden kadınlarla birlikte, tüm renklerimizle, taleplerimizle 1 Mayıs İşçi sınıfının birlik,mücadele ve dayanışma gününde, emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz, haklarımız ve hayatımız için alanlarda olacağız” dedi.

Eşit olmayan koşullarda, baskı ve zorla, şaibeyle sürdürülen bir referandum sürecinin sonunda ülkenin tamamını tek bir adamın isteklerine hapseden bir anayasa değişikliğinin kabul edildiğini belirten Korkutan, oldubittiye getirilerek açıklanan referandum sonucuyla kadınların kazanılmış tüm haklarının da, özgürlüğünün de sınırlandırılmak istendiğini dile getirdi. Kadınların tamamının hayatları, bedenleri, emekleri hakkındaki kararların tek bir adama 'emanet' edilmek istendiğini belirten Korkutan, “Ama Hayır! Kabul etmiyoruz. Bu nedenle referandum öncesinde söylediğimiz gibi Hayır'larımızı büyütmeye devam ediyoruz.
Hayırlarımızla, kadınlar, işçiler, emekçiler, gençler, emekliler, güvencesiz çalışanlar 1 Mayıs’ta mücadele taleplerimiz ile meydanlarda olacağız. Gelin hayatlarımızı çalmak isteyenlere ‘hayır’ diyelim ve bu ‘hayır’ın hayır demek olduğunu herkese, en çok da 1 Mayıs’ta biz kadınları yok sayanlara gösterelim” diye konuştu. Korkutan, 1 Mayıs Pazartesi günü saat 12.00’de Cebeci’de toplanılarak Kolej Meydanı’na yürüneceğini söyledi ve tüm kadınları 1 Mayıs’a çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Fidan'la görüştü

SONRAKİ HABER

Merkel: Türkiye gözlemcilerin sorularını yanıtlamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa