27 Nisan 2017 08:35

‘Kamudaki sözleşmeli beklemeye devam edecek’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, farklı statülerdeki personelin durumunun Kamu Personel Reformunda değerlendirileceğini belirtti.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, kamu kurumlarında aynı işi yaptıkları halde farklı statülerde, farklı ücret alan kamu görevlilerinin sorunlarıyla ilgili önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konunun Kamu Personel Reformu çalışmalarında değerlendirileceğini açıkladı. 

Müezzinoğlu kamuoyunda merakla beklenen 4/A, 4/B, 4/C maddeleri ile kadrolu, sözleşmeli, geçici ve vekil gibi adlar altında personelin durumuyla ilgili beklentilerin Kamu Personel Reformu kapsamında değerlendirileceğini açıkladı. 

Gürer, kamu kurumlarında istihdam edilen personelin statülerine ilişkin durumun Kamu Personel Reformu çalışmalarında değerlendirilecek olmasının, aynı kamu kurumunda aynı işi yaptıkları halde farklı ücret alan personel için umut vaad etmediğini belirtti. 

Gürer, çıkarılmak istemen Kamu Personel Reformunun, 4/A, 4/B ve 4/C statüsünde çalışan personel için yeni bir hak getirmeyeceği gibi devlet memurları için de bir dezavantaj olacağını ifade etti. (HABER MERKEZİ) 
 

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs öncesi Çorlu’da ev baskını ve gözaltı

SONRAKİ HABER

Kardeş Türküler yeni şarkılarla BÜMED'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...