27 Nisan 2017 07:40

Ergin Ataman: İdolüm Obradoviç

Galatasaray'ın Başantrenörü Ergin Ataman, idolünün Fenerbahçe'nin Koçu Obradoviç olduğunu söyledi.

Paylaş

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği Spor Söyleşisi Programına konuk olan Galatasaray Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman idolünün Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Koçu Zeljko Obradoviç olduğunu söyledi.

Fenerbahçe’nin Euroleague’de Panathinaikos’u eleyerek Final Four’a kaldığını hatırlatan Ataman, “Şu an 4’lü final oynamaya geçen yılın iki finalisti olan CSKA Moskova ve Fenerbahçe hak kazandı. Geçen sezon finalde Fenerbahçe CSKA’ya uzatmada kaybetmişti. Bu sezon rövanşı İstanbul'da alabilecek mi? Otoriteler Fenerbahçe’yi CSKA Moskova’nın önünde gösteriyor” dedi.

‘HEM KISKANIYORUM HEM TAKDİR EDİYORUM’

Basketbol kariyerinde imrenmek diye bir şey olamayacağını söyleyen Ataman, kariyerinde 2 Final Four oynadığını, 2 tane Euroleague'de 3’üncülük, Euro Cup’ta ise iki şampiyonluk kazandığını hatırlattı. Ataman, “Karşınızda Ergin Ataman varsa politik cevap vermez.İşin doğrusunu söyler. Fenerbahçe’yi hem kıskanıyorum hem de takdir ediyorum” dedi.

‘TÜRKİYE’DE GS’DEN BAŞKA TAKIMDA ÇALIŞMAM’

Sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceğini hatırlatan Ataman, “Hepimiz profesyoneliz. Sezon sonu başkanımız Dursun Özbek'le oturup kulübün hedeflerini konuşacağız” ifadesini kullandı. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan ünlü çalıştırıcı, bundan sonra Türkiye’de Galatasaray’dan başka herhangi bir takımda çalışmayı düşünmediğini söyledi. Ataman, “Galatasaray benimle çalışmayı istediği sürece benim için Türkiye’de hiçbir takım Galatasaray’ın önüne geçemez” dedi.

Ataman yine bir soru üzerine de Euroleague’de bugüne kadar 21 sezon takım çalıştıran ve 16 Final Four oynayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Koçu Obradoviç’in idolü olduğunu sözlerine ekledi.

‘FUTBOL CAMİASININ YATACAK YERİ YOK’

Ülke futbolunun şimdiki durumu ile ilgili eleştirilerde bulunan ve oynanan futboldan insanların zevk almadığını belirten Ataman, “Bugün statlar boşalmaya başladı. İnsanlar artık futbol maçına değil, basketbol maçına gidiyor. Futbol camiasının yatacak yeri yok” dedi.

‘DERBİ O KADAR KÖTÜYDÜ Kİ…’

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin sönük geçtiğine değinen Ataman, “O kadar kötüydü ki şaşkına döndüm. Maç bittiğinde altı yaşındaki oğlum ile Real Madrid ile Barcelona maçını izledik. Futbolun ne olduğunu o maçta gördüm.  Türkiye’nin en büyük iki kulübü ayrı bir konumda. Derbide ortaya koyulan futbol Türk futbolunun kulüpler düzeyinde Avrupa'da neden başarılı olamadığının açık göstergesiydi. Galatasaray’ın UEFA kupasını kazanmasından bu yana Avrupa'da başarı elde edilemedi” dedi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dakikada 4 kişi iş cinayetine kurban gidiyor

SONRAKİ HABER

Sur’da camiden yapılan evleri boşaltın anonsuna halk tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...