27 Nisan 2017 07:24

Amedspor’u anlatan Yeşil Kırmızı’nın galası yapıldı

Yönetmenliğini Ersin Kara’nın yaptığı ' Yeşil Kırmızı' filminin galası, Diyarbakır’da yapıldı.

Paylaş

Yönetmenliğini Ersin Kara’nın yaptığı 8 aylık çalışma ile tamamlanan Yeşil Kırmızı filminin galası, Diyarbakır’da yapıldı. Galaya, Amedspor yönetim kurulu üyeleri ve teknik heyetin yanı sıra Direniş Taraftar Grubu ve çok sayıda izleyici katıldı.

70 dakikalık belgeselde takımın Amedspor ismini aldıktan sonra hedef gösterilerek birçok saldırıya maruz kalması anlatılıyor. Geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren takım kaptanı Şehmus Özer ve takımın yıldız oyuncularından Deniz Naki’nin öne çıktığı filmde, Diyarbakır’da ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve Sur’da yaşanan yıkıma değinildi.

Filmde ayrıca takımın deplasman maçlarında uğradığı ırkçı saldırılarla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen cezalar ve Amedspor üzerindeki baskılara dikkat çekiliyor.

Galada, konuşan filmin süpervizörü Hakan Alak, kentte uygulanan baskıları Amedspor üzerinden göstermek istediğini söyledi. Alak, takımın Amedspor ismini aldıktan sonra batıda kabaran milliyetçi duygularla birlikte nefret objesi haline getirildiğini, maruz kaldığı ırkçı saldırılara dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Rusya’da düzenlenen Avrasya Film Festivali’nde Mart ayının en iyi filmi seçilen film, 30’a yakın festivalde gösterime girecek. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den iş cinayetlerinde ölenler için yas günü teklifi

SONRAKİ HABER

Tümer, termik santral küllerini meclise taşıdı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...