31 Mart 2011 12:52

AKP’li vekil itaatsizlik eylemine izin istedi

SİVİL itaatsizlik eylemlerine ilişkin AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart DİHA’ya görüş verdi. Ekmen eylem için “izin alınması” yönünde görüş belirtirken, CHP’li Koç, ise eyleme destek verdi.AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Bir yandan silahın gölge

AKP’li vekil itaatsizlik eylemine izin istedi
Paylaş

SİVİL itaatsizlik eylemlerine ilişkin AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart DİHA’ya görüş verdi. Ekmen eylem için “izin alınması” yönünde görüş belirtirken, CHP’li Koç, ise eyleme destek verdi.

AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Bir yandan silahın gölgesi devam ederken, öte yandan bu tarz eylemler daha fazla kafaları karıştıracaktır. Bu bir makas değişikliği ise, silaha ve şiddete dayanmayan eylem biçimleri demokratikleşmeye destek verir” dedi. Ekmen, polisin uyguladığı şiddete rağmen, BDP’ye “kitlelerle güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmeyin” çağrısını yapmaktan da geri durmadı. Ekmen, “Newroz dönemine baktığımızda, Türkiye’nin bütün illerinde valilikle anlaşmalı kitlelerin toplanmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını görüyoruz. Her türlü fiziki müdahale üzücüdür. Gerekli izinler alınması halinde, bu tür olaylar çıkmıyor” diye konuştu. Sivil itaatsizlik eyleminin izin içermediğinin hatırlatılması üzerine ise Ekmen, “Elbette sivil itaatsizlik izin içermez. Ama bir ildeki genel kamu düzenini günlük hayatın olağan akışını engelleyen duruştan kaçınmak lazım. Bir ilin olağan akışını engellememek gerekiyor” dedi.

CHP İTAATSİZLİK EYLEMİNİ DESTEKLEDİ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise, “Şiddet dışı her türlü eylemin meşru olduğunu” belirterek, “Demokratik zeminlerde, anayasal zeminlerde, meşru zeminlerde ve şiddete başvurmamak kaydıyla, her anlamda bu tür gösteriler yapılabilir. Olaya bu çerçevede bakıyorum” dedi. Taleplere de büyük ölçü de destek veren Kart, “Seçim barajı bizim zaten kurumsal olarak sahip çıktığımız bir olay. Buna aynı kararlılıkla sahip çıkıyorum. Anadilde eğitim meselesine de resmi dilin Türkçe olması ve tekliğini zedelemeyecek şekilde, anadilde eğitim öğretim yolları açılmalıdır. Eğitim meselesi de bu çerçevede tartışılabilinir” dedi. KCK davasına karşı da eleştirilerde bulunan Kart, şunları söyledi: “KCK olayında da şunu görmemiz gerekiyor. KCK olsun Silivri olsun… yargılama yapılabilir; ama nasıl yapılabilir? Hukuka uygun soruşturma yapmak kaydıyla yapılabilir. Burada bu hükümet döneminde siyasi nitelikli davalarda, hukuka uygun soruşturmanın yapılmadığını savcılık makamlarının kolluk gücünün inisiyatifiyle ve siyasi manipülasyona açık bir şekilde görev yaptıklarını görüyoruz. Bu büyük ihlali görmemiz gerekiyor. Bunu sorgulamamız gerekiyor. Bu ihlal Silivri içinde yapılıyor, KCK içinde yapılıyor. Telefon adaleti diye bir şey bir olabilir mi?.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

YYÜ YÖK’ü de geride bıraktı

SONRAKİ HABER

'Emek karşıtı tutum seçimden sonra da sürecek'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa