27 Nisan 2017 04:22

Stern: Türkiye muhabirimizin akreditasyonu uzatılmıyor

Haftalık Stern dergisi Türkiye muhabirinin akreditasyonunun, 'Cumhurbaşkanına hakaret’ gerekçesiyle uzatılmadığını açıkladı.

Paylaş

Almanya’nın Haftalık Stern dergisi Türkiye muhabiri Raphael Geiger’in akreditasyonunun uzatılmadığını açıkladı. Dergi gerekçenin, "Cumhurbaşkanına hakaret" olduğunu duyurdu.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Stern dergisinden yapılan açıklamada, "Elimize geçen haberlere göre Türk hükümetinin muhabirimize Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasında bulunduğunu öğrendik" denildi. Atina'dan haber geçen Geiger ise suçlamanın kendisini hayrete düşürdüğünü, somut olarak hakaretten neyin kastedildiğini bilmediğini söyledi.  

Türkiye'den konuya ilişkin şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Stern dergisi muhabiri Geiger Türkiye, Yunanistan ve Ortadoğu üzerine haberler hazırlıyor. Muhabirin Türkiye'deki akreditasyonunun yenilenmemesi öncesinde İstanbul'dan Atina'ya geçmesinin planlanmış olduğuna dikkat çekildi.   

Yıllık verilen akreditasyonlar ile yabancı muhabirlerin Türkiye'de çalışma izinleri düzenleniyor. Stern muhabiri, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi'ne Aralık ayının başında 2017 için için yaptığı akreditasyonu uzatma başvurusunun geri çevrilmemiş olduğunu vurguladı.   

Türkiye Stern dergisi muhabiri Geiger'in yanı sıra 2017'de başka ülkelerden muhabirlerin akreditasyonuna da izin vermedi. Bundan bir yıl önce Der Spiegel dergisinin muhabiri Hasnain Kazım'ın akreditasyonu da uzatılmamıştı. Dergi bu nedenle muhabirini değiştirmişti.   

Şubat ayı sonunda Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, "terör örgütüne üye olmak, kişisel verileri kötüye kullanmak ve terör propagandası” yapmak suçlarıyla tutuklanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şam Uluslararası Havaalanı yakınlarında patlama 

SONRAKİ HABER

Cezaevi yönetimi ya da gardiyanın infaz yakma keyfiyeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...