26 Nisan 2017 20:54

Rusya: Irak ve Suriye'deki saldırılar kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 'Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki Kürtlere düzenlediği hava saldırıları kabul edilemez' diyerek saldırılara tepki gösterdi.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Şengal ve Rojavaya yönelik düzenlediği hava operasyonuna tepki gösterdi. Bakanlık yımladığı yazılı açıklamada "Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki Kürtlere, bu ülkenin meşru yönetimlerini es geçerek düzenlediği hava saldırıları kabul edilemez, saldırılar uluslararası ilişkilerin prensiplerine aykırıdır" dedi.

'ZATEN GERGİN OLAN DURUMU DAHA DA GERDİĞİ ORTADA'

Açıklamada şu söylemlere yer verildi:

"Bu tür adımlar, Moskova'da ciddi endişelere yol açıyor. Türk askerlerinin terör örgütlerine ve her şeyden önce IŞİD'e karada karşı koyan Kürt güçlerine saldırması söz konusu. Irak ve Suriye'de terörle mücadelenin halen bitmeye uzak olduğu bir ortamda, bu tür eylemlerin teröre karşı güçlerin birleşmesine katkıda bulunmadığı, zaten gergin olan durumu daha da gerdiği ortada" denildi.

'ULUSLARARASI İLİŞKİLERİN TEMEL PRENSİPLERİNE AYKIRI'

Operasyonun 'egemen ülkelerin yasal yönetimleri es geçilerek yapıldığının' endişe verici olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu tür eylemlerin kabul edilmez, uluslararası ilişkilerin temel prensiplerine aykırı olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir ortamda tüm tarafları itidale ve dikkatlerini bugünün en önemli konusuna, IŞİD, Fetih el Şam ve diğer terörist gruplarla mücadeleye yoğunlaştırmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da Türk-İş, DİSK, KESK'ten ortak 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

2. Alan Kurdi Mülteci Çalıştayı 29-30 Nisan’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...