27 Nisan 2017 00:14

İşimize, ekmeğimize ve birliğimize daha çok sahip çıkmalı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden taşeron bir işçi Evrensel'e yazdığı mektupta tüm emekçileri 1 Mayıs kutlamalarında birleşmeye çağırdı.

Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinden taşeron bir işçi
İzmir

İşçiler ve emekçiler olarak sonucu şaibeli bir referandumu geride bıraktık. Oysa bizler sandığa giderken sonucun bizlere bir fayda getirmeyeceğini aksine tek adam yönetiminin işçilerin bütün kazanımlarının, toplu iş sözleşmelerinin gasbedileceğini biliyorduk. 

“Evet” mitinglerine katılmazsak işten atılmakla tehdit edildiğimiz bir ortamda, tek adam yönetimi işçi ve emekçiler için daha çok taşeron, daha çok ölüm dışında bir şey vadetmiyordu. Başkanlık sisteminin ülke için çok faydalı olacağını anlatanlar; işçiler, emekçiler ve yoksul halk için, ne taşeron çalışmanın kaldırılmasından, ne de kıdem tazminatının güvence altına alınmasından bahsediyorlardı. 

Taşeron kadro vaatleriyle işçiler üzerinden prim yapmaya çalışanlar nasıl bir kadro dediğimizde bizlere, Özel Sözleşmeli Personel adı altında hiç bir hak talep edemeyeceğimiz, iş güvencemizin olmadığı, mevcut hakların gerisinde bir yöntem dayatıyor. Hak aramanın böylesi zor olduğu bir dönemde biz işçiler işimize, ekmeğimize ve birliğimize daha çok sahip çıkmalı, dayanışma ruhumuzu geliştirerek mücadele etmekten vazgeçmemeliyiz. 

Başkanlık sisteminin getireceği bütün bu zor şartlar altında işçi ve emekçilere düşen, bütün kazanımlarını korumak ve daha çok hak talep ederek 1 Mayıs’a en güçlü şekilde hazırlanmak olacaktır. Bütün hakların gasbedilmek istendiği bu dönemde 1 Mayıs daha çok önem kazanmıştır. İşçi ve emekçiler olarak bize düşen, çalıştığımız her birimde 1 Mayıs’ı örgütlemek ve bizden alınmak istenen haklarımızı korumak, bütün bu hak ve taleplerimizi ortak payda etrafında birleştirmek olacaktır.Yaşasın işçilerin birliği.

Yaşasın 1 Mayıs.

ÖNCEKİ HABER

35 kişiyi iş bulma vaadiyle dolandıran şahıs tutuklandı

SONRAKİ HABER

Haklarımız için bölünmeden 1 Mayıs’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...