26 Nisan 2017 17:19

Ayşe Öğretmen'e hapis cezası verildi

Beyaz Show'a telefonla bağlanarak 'Çocuklar ölmesin' diyen Ayşe Öğretmen'e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Ceza ertelendi.

Paylaş

Sokağa çıkma yasakları döneminde Beyaz Show'a bağlanıp "Çocuklar ölmesin" diyerek Bölge'de yaşananlara dikkat çeken Ayşe Öğretmen hakkında 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Ceza ertelendi.

Sokağa çıkma yasakları devam ederken Beyazıt Öztürk'ün programına telefonla bağlanarak canlı yayında "Türkiye’nin Güneydoğusunda neler olup bittiğinin farkında mısınız? Burada doğmamış çocuklar, anneler, insanlar öldürülüyor. Sanatçı olarak, insan olarak, bir şekilde siz de yaşananlara sessiz kalmamalısınız, bir şekilde ‘Dur’ demelisiniz. Burada yaşananlar ekranlarda, medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın... Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın." diyen ve hakkında 7 buçuk yıla kadar hapis istenen Ayşe Çelik'in bugün görülen davasında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayşe Çelik'e "örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Çelik'in cezası ertelendi. 

Öğretmen Ayşe Çelik'in Kürt vilayetlerinde sokağa çıkma yasakları sırasında yaşananları anlatmasının ardından savcılık, Ayşe Çelik hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturma açılmasının ardından Ayşe Çelik'e destek olmak için kendilerini ihbar eden 38 aydın, sanatçı, gazeteci ve yazar hakkında ise beraat kararı çıktı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kuzuların Sessizliği'nin yönetmeni Jonathan Demme öldü

SONRAKİ HABER

78'liler Girişimi: Taksim 1 Mayıs kutlamalarına açılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa