26 Nisan 2017 16:34

Bursa'nın 1 Mayıs programı belli oldu

Bursa'da 1 Mayıs, Atatürk Stadyumu'nda kutlanacak. Sendika ve STK'lar İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 11.00'de toplanıp stadyuma yürüyecekler.

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB; OHAL’e, taşeron köleliğine, kıdem tazminatının gaspına, iş güvencesinin kaldırılmasına 'Hayır' demek için 1 Mayıs'ta Bursa Atatürk Stadyumu'nda buluşmaya çağırdı.

Bursa’da 1 Mayıs’ı Atatürk Stadyumu'nda kutlayacak olan sendika ve sivil toplum kuruluşları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 11.00'de toplanıp miting alanına yürüyecek. Miting İlkay Akkaya konseriyle devam edecek.

Türk-İş’in Ankara’ya çağrı yapması üzerine Türk-İş’e bağlı sendikalar Ankara’ya gideceğini açıklarken gitmeyen sendikaların ve işçilerin Bursa’daki etkinliklere katılacağı söylendi.

TÜM BASKILARA RAĞMEN ÇOŞKULU BİR 1 MAYIS OLACAK

1 Mayıs tertip komitesinde yer alan KESK Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Atakan Erdağı, "OHAL ortamında 1 Mayıs’a gidiyoruz. Kamu emekçileri üzerinde 15 Temmuz sonrasında çok fazla baskı var. Açığa almalar ve ihraçlar gölgesinde bir 1 Mayıs olacak. Bu baskıların bizleri yıldıramayacağını göstermek için kitlesel bir 1 Mayıs olacak. Kıdem tazminatının fona devredilmesi gündemde, kamu emekçilerini iş güvencesini ortadan kaldırmak için birtakım girişimler gündemde. Böyle bir ortamda bu 1 Mayıs daha bir anlam kazanmıştır. Tüm çoşkumuzla mücadelemizle alanlarda olacağız. Tüm Bursalıları da bu 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

SALDIRILARA KARŞI ORTAK SES YÜKSELTMELİYİZ

Birleşik Metal Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, “Gerekli tüm izinleri aldık. Bursa, bildiğiniz gibi, işçi kenti. İşçi kentine yakışır bir 1 Mayıs olması için çalışıyoruz. OHAL ve referandum süreci ile birlikte işçilerin haklarına büyük bir saldırı var. Grevlerimiz yasaklanıyor, TİS görüşmelerimiz engelleniyor ve kıdem tazminatının fona devredilmesi gündemde. Haklarımıza bu kadar yoğun saldırılar altında 1 Mayıs’a gidiyoruz. O yüzden bu 1 Mayıs bizim için çok önemli. Kıdem tazminatının fona devredilmesi değil, bütün kazanılmış haklarımızın yok edilmesi gündemde. Örgütlü olduğumuz fabrikalarda 1 Mayıs çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Taşeron işçileri arasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Haklarımıza sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta yerimizi alacağız ve işçisi, memuru, kadını, genci, toplumun her kesimini 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağırıyoruz” dedi. 

GÜVENCELİ BİR GELECEK İÇİN SOKAKLARA

TÜMTİS Bursa Şube Başkanı Özdemir Aslan “ Türk-İş’in çağrısıyla bu yıl Ankara’ya gideceğiz. Ankara şube yönetimi ve üyelerimize verilen cezaları protesto edeceğiz. Onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu göstereceğiz. Kıdem tazminatının fona devredilmesinin gündemde olduğu bugünlerde Ankara'da bir gövde gösterisi yapacağız. Kıdem tazminatının fona devredilmesi ile ilgili Türk-İş’in genel grev kararı var, onu hükümete bu 1 Mayıs’ta hatırlatacağız. Bizler Ankara’ya gideceğiz ama gelemeyen işçi arkadaşlarımızı sadece bizim sendikamıza üye işçileri değil bütün işçileri Bursa’daki 1 Mayıs etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz. Çalışma koşulları her geçen gün kötüleşiyor, kayıt dışı çalışma artmış bir durumda, iş güvencesi ortadan kaldırılıyor, işçi sağlığı ve iş güvenliği her geçen gün yok oluyor. Böyle bir dönemde bu 1 Mayıs çok önemli. Bütün işçi ve emekçileri insanca bir yaşam, güvenceli iş ve gelecek için bulundukları her yerde 1 Mayıs’ta sokaklara çıkmaya çağırıyorum” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Caz Günü kutlanıyor

SONRAKİ HABER

Kuzuların Sessizliği'nin yönetmeni Jonathan Demme öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...