29 Haziran 2012 04:36

‘Sendikal mücadelemiz devam edecek’

KESK İstanbul Şubesi, aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de bulunduğu 58 KESK’linin gözaltına alınmasını ve 22 KESK üyesinin tutuklanmasını protesto etti. Yapılan açıklamada iktidarın, kendisi gibi düşünmeyen sendikacıların siyaset yapmasına tahammül edemediğine dikkat çekildi.KESK üyeleri Galatasaray

‘Sendikal mücadelemiz devam edecek’
Paylaş

KESK üyeleri Galatasaray Lisesi önünde  bir araya gelerek, gözaltıları ve tutuklamaları protesto etti. “Baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz” yazılı pankartın arkasında yürüyen KESK’liler sık sık “KESK’li tutsaklar onurumuzdur”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak” sloganlarını attı. Eyleme, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek de destek verdi.

Taksim Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını KESK’liler adına okuyan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Yöneticisi Hamdi Yiğit, yani biz zulüm döneminden geçildiğine dikkat çekerek “KESK olarak ne zaman haklarımızı, özgürlüklerimizi yok sayan düzenlemelere, saldırılara karşı emek ve demokrasi mücadelemizi yükseltsek neredeyse her güne karşımızda korku imparatorluğunun yaratmış olduğu ‘bugün acaba neresi basılacak, kimler gözaltına alınacak’ kaygısı ile başar olduk” şeklinde konuştu.

İKTİDAR TAHAMMÜL EDEMİYOR

İktidarın kendisi gibi düşünmeyen Kürt siyasetçilere tahammül edemediğini vurgulayan Yiğit, Kürt’lerin sendikacılık yapmasına da tahammül edemediğini aktardı. AKP’nin gerçekleri çarpıtma konusunda çıraklıktan ustalığa geçtiğini söyleyen Yiğit, ‘12 Eylül’le hesaplaşmanın’ ve ‘temel ve özgürlüklerin genişletildiği bir anayasanın’ tamamen bir safsata olduğunu ifade ederek “Dolandırıcıyı, tecavüzcüyü, tetikçiyi ve arkasındaki derin güçleri kollayan bu sistemde işçiler, emekçiler ve yoksullaşan halk yok. Bu köhne düzende, hakları ve özgürlükleri için mücadele edenleri her türlü aracı devreye sokarak sindirme, susturma, ötekileştirme, gözaltı ve tutuklamalarla kuşatma var” dedi.

KESK, KAMU EMEKÇİLERİNİN SESİDİR

Kendilerine, ‘KESK neden hedefte’ gibi soruların yöneldiğini söyleyen Yiğit, “Biz elimize silah mı aldık, kimi linç ettik, nereyi kundakladık, hırsızlık mı yaptık, ihaleye fesat mı karıştırdık” diye sorarak, KESK’in emek ve halk düşmanlarının hedefinde olduğunu dile getirdi. KESK’in, sendikal mücadelenin ve demokrasi, özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğuna dikkat çeken Yiğit, “KESK, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için mücadele eden kamu emekçilerinin sesidir” eklinde konuştu.

Yiğit, sendikal haklar kapsamında yapılan faaliyetleri sorgulayarak asıl iktidarın suç işlediğini belirterek şöyle devam etti: “Evlerimizi, işyerlerimizi, sendikalarımızı, konfederasyonumuzu didik didik aradığınız şafak baskınları ile asıl siz suç işliyorsunuz. Utanç verici sorgulamalarınızla, iddianamelerinizle suç işliyorsunuz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız şahsında emek, demokrasi, barış ve eşitlik mücadelemizi durdurabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. KESK’i bitirmeye, diz çökmeye fetva çıkaranlara inat dimdik ayakta olmaya devam edeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yaşatılanlar yetmedi bir de ceza verdiler

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı’na 116 ölüm sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...