26 Nisan 2017 12:49

Akit, 1 Mayıs çağrısını hedef gösterdi

Hükümet yandaşı gazetelerden Yeni Akit, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlamalarına gölge düşürme çalışmalarına başladı.

Paylaş

1 Mayıs korkusuyla işçilere Taksim Meydanı'nı yasaklayan iktidarın yandaş gazetelerinden Yeni Akit, sendika ve meslek örgütlerinin çağrısını hedef gösterdi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs üzerinden "Kalkışma planladığı"nı iddia eden Akit, "Terörist faaliyetleri ile sık sık gündeme gelen bu STK’ların yayınladıkları bildiride halkın büyük desteği ile seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör’ yakıştırması yaptığı dikkatlerden kaçmadı" dedi.

Akit'i korkutan ifade ise şu oldu: “İşçi sınıfı güçlüdür, saraylar yıkar, diktatörler devirir; sömürüye ve gericiliğe son verecek olan odur. 1 Mayıs 2017, boyun eğmeyen halkımızın kitlesel olarak katılacağı büyük gösterilerle kutlanmalıdır. Gelecek umudumuz, işçi sınıfımız gücünü göstermelidir.”

Akit, söz konusu "haber"inde Emniyet'e de çağrı yaparak "Bu alçakların harekete geçmeden önce engellenmesi için gerekeni yapması bekleniyor" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Joey Barton bahis oynadığı için 18 ay futboldan men edildi

SONRAKİ HABER

İstanbul Modern’de Polonya sineması rüzgarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...