26 Nisan 2017 12:43

19. Uluslararası Eskişehir Film Festivali başlıyor

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Film Festivali, 5 Mayıs’ta başlayacak.

Paylaş

Festival, 5 Mayıs’ta Yönetmen Paul Negescu’nun “İki Piyango Bileti” (Two Lottery Tickets) filminin Türkiye galası ile açılacak. Festival programında bu yıl, “Mor Perde”, “Engelli Farkındalık”, “Dünya Festivallerinden” ve yeni yerli yapımları izleyiciyle buluşturan “Türk Sineması 2016-2017” gibi bölümler yer alıyor. Ayrıca festivalde “Satıcı” ve “Genç Karl Marx” filmlerinin gösterimleri de yapılacak. Festivalde ayrıca sinema öğrencileri ve sinema alanında kendini geliştirmek isteyen izleyiciler için dersler yapılacak. 

Festivalin Onur Ödülleri bu yıl, Türkiye sinemasının önemli oyuncularından İzzet Günay’a ve Lale Belkıs’a, Sinemaya Emek Ödülleri ise Tomris Giritlioğlu ve Zeki Baksı’ya verilecek. 19. Uluslararası Eskişehir Film Festivalinde yılın Performans Ödülleri Ecem Uzun ve Haydar Şiman, Sinema Sanatına Katkı ödülü ise Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğine verilecek. Ödüller sahiplerine 5 Mayıs’taki açılış töreniyle takdim edilecek. Festival filmleri Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Sinema Anadolu da ve Kanatlı AVM Cinemapink’de gösterilecek.  

MOR PERDE

19. Uluslararası Eskişehir Film Festivalinin ilklerinden biri Mor Perde. Sinema sektöründeki kadın yönetmen sayısındaki artış ve ortaya çıkarılan başarılı filmler nedeniyle festival kapsamında kadın yönetmenler tarafından çekilmiş filmleri bir çatı altında toplayan bir bölüm oluşturuldu. Festival izleyicileri bu bölümde Julian Rosefeelt’in Manifesto, Lone Scherfig’in Aşkın Çekimi ve Amanda Kernell’in Değişim filmlerini izleyebilecek.

ENGELLİ FARKINDALIK

Geçen yıl ilk kez izleyici ile buluşan “Engelli Farkındalık” bölümü bu yıl da festivalde yer alıyor. Festival yönetimince de önemsenen bölüm, geçen yıl gördüğü ilgi ile bundan sonra da festivalin ana bölümlerinden biri olacak. 19. Uluslararası Eskişehir Film Festivalinde Engelli Farkındalık Bölümünde bu yıl; Roger Ross Willimas’ın Hayat, Vatche Boulghourjian’ın Dağların Ötesinde, Yunus Emre Albayrak’ın Uçuyorum Göklerde, Serhat Serter’in Gökkuşağına Dokunmak filmleri izleyici ile buluşacak.

CANLANDIRMA SİNEMASI

Animasyon filmleri, Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin olmazsa olmazı. Bu bölümde, son dönemdeki en başarılı animasyon filmlerini izlemek mümkün olacak. Bu yıl animasyonseverlerin izleme fırsatı bulacağı filmler şunlar: Ethel & Ernest (Roger Mainwood), Kırmızı Kaplumbağa (Michael Dudok de Wit), Wındow Horses (Ann Marie Fleming). 

ASKIDA BİLET

Sinema Anadolu’da her yıl olduğu gibi bu yıl da askıda bilet uygulaması yapılacak. Bu uygulama ile bir bilet alan, bir bilet ücretini askıya bırakabilecek ve bu sayede ekonomik durumu uygun olmayanlar da diledikleri kadar film izleyebilecekler.

TÜRK SİNEMASI 2016-2017

Festivalin “Türk Sineması 2016-2017” bölümünde, festivallerden ödülle dönmüş filmler sinemaseverlerle buluşacak. Mustafa Kara’nın Kalandar Soğuğu, Yeşim Ustaoğlu’nun Tereddüt, Kıvanç Sezer’in Babamın Kanatları, Reha Erdem’in Koca Dünya, Kazım Öz’ün Zer, Barış Kaya ve Soner Caner’in Rauf, Ceylan Öztürk’ün Kaygı, İlker Savaşkurt’un Damat Koğuşu  ve Derviş Zaim’in Rüya filmlerinin gösterilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Konak temizlik işçileri: Hayıra sahip çıkmak için 1 Mayıs'a

SONRAKİ HABER

Joey Barton bahis oynadığı için 18 ay futboldan men edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...