28 Haziran 2012 15:24

Yaşatılanlar yetmedi bir de ceza verdiler

Pozantı Cezaevinde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarının basında yer almasının ardından benzer olayların Kürkçüler cezaevinde de olduğunu DİHA’ya anlattıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen T.T. hakkında 7 yıl 11 ay hapis cezası verildi.Adana 6. Ağır Ceza mahkemesi T.T.’yi örgüt adına eylem yapmak, örgüt pr

Yaşatılanlar yetmedi bir de ceza verdiler
Paylaş
Cumali Akkaş

Adana 6. Ağır Ceza mahkemesi T.T.’yi örgüt adına eylem yapmak, örgüt propagandasında bulunmak ve görevli memura mukavemet suçlarından hapis cezasına çarptırdı. Yaşadıklarının ardından psikolojisi bozulan, intihara kalkışan ve ailesinden uzaklaşan T.T, tüm yaşadıklarının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklandıktan sonra mahkûmların ve askerlerin şiddetine maruz kalan T.T.’nin serbest bırakılması için bilim insanları ve insan hakları savunucuları açıklamalarda bulunmuştu. Tüm yapılanlara rağmen tutukluluk hali devam eden T.T.’nin Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasında T.T. örgüt adına eylemde bulunmak, örgüt propagandası yapmak ve görevli memura mukavemet suçlamaları ile 7 yıl 11 ay hapis cezasına çaptırıldı. Mahkemenin tedbir gerekçesi ile daha önce tutukladığı T.T. tedbir hali kaldırılarak serbest bırakıldı.

T.T.’İNİN YERİ AİLESİNİN YANI

T.T.’nin avukatı Tugay Bek, kararı temyiz edeceklerini belirtti. Mahkemenin daha önce tedbir gerekçesi ile tutukladığı T.T.’yi serbest bırakarak tedbiri kaldırdığını aktaran Bek, bunun gerekçesinin T.T.’nin yaşadıkları ve içinde bulunduğu travma olabileceğini söyledi. T.T’nin tedavi olması gerektiğini daha öncede ifade ettiklerini aktaran Bek, T.T.’nin yerinin cezaevi değil önce tedavi olması için hastane daha sonra da ailesinin yanı olduğunu vurguladı. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SGK’da Kur’an Kursu tartışması

SONRAKİ HABER

‘Sendikal mücadelemiz devam edecek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...