26 Nisan 2017 12:27

Urfa’da tüm sandık itirazları reddedildi

Referandumdan sonra en fazla şaibeli kent olarak tartışılan Urfa’da, 7 ilçenin reddettiği HDP’nin itirazlarını, İl Seçim Kurulu da reddetti.

Paylaş

Referandumda sonuçları en çok tartışılan Urfa’da, Birecik, Viranşehir, Siverek, Hilvan, Suruç ve merkez ilçeler Eyübiye, Karaköprü ile Haliliye İlçe Seçim Kurullarına yapılan itirazların reddedilmesi sonrası, müracaat edilen İl Seçim Kurulu da itirazları reddetti. 

İtirazların reddedilmesine tepki gösteren HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, ret yanıtının ülkede hukuk ve adaletin kalmadığının göstergesi olduğunu söyledi. 

‘BASKI İLE BAŞARDI’

“Örneğin Suruç’ta yaşanan 300 seçmenlik sandıkta 400 oy çıkması gibi somut örnekler olmasına rağmen itirazlarımız reddedildi” diyen Sürücü, sandıklarda blok “evet” oyunun kullanıldığını tespit ettiklerini, ancak yaptıkları itirazların reddedilmesine anlam veremediklerini vurguladı. 

Erdoğan’ın “Atı alan Üsküdar’ı geçti” sözlerini hatırlatan Sürücü, Erdoğan’ın sözlerinin, “Baskı ile de olsa biz başardık, hiç kimse geri dönüşünü sağlayamaz” anlamına geldiğini ifade etti. (Urfa/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Almanya ve İsrail arasında ziyaret krizi çıktı

SONRAKİ HABER

Brezilyalı yerliler toprakları için sokağa döküldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...