26 Nisan 2017 12:02

Türk-İş’ten işçilere İstanbul engeli

1 Mayıs'ı merkezi olarak Ankara Tandoğan'da kutlayacak olan Türk-İş, İstanbul'da yapılacak kutlamaya üye sendikalarının katılmamasını istedi.

Paylaş

1 Mayıs’ı merkezi olarak Ankara Tandoğan Meydanı’nda kutlama kararı alan, diğer illerde de 1 Mayıs’a katılım gösterileceğini açıklayan Türk-İş, sadece İstanbul’da yapılacak kutlamaya ise üye sendikaların katılmamasını istedi. Türk-İş’e bağlı sendikaların bazı şubelerinin ise İstanbul’daki kutlamaya katılacağı belirtiliyor.

Türk-İş, Ankara’daki Başkanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada bu yıl 1 Mayıs’ı Ankara Tandoğan Meydanı’nda kutlama kararı verdiğini açıklamış, diğer illerde de 1 Mayıs’a katılım gösterileceğini belirtmişti. Ancak Başkanlar Kurulu toplantısında Türk-İş merkezinin, “İçerisinde organizatör olarak yer aldığımız yerlerde ortak kutlamaya katılalım” dediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Türk-İş merkezi, tertip komitesinde yer almadığı İstanbul’da yapılacak ortak 1 Mayıs’a katılınmamasını, Türk-İş’e bağlı sendikaların temsilcilerinden ve işçilerden oluşan bir heyetin Taksim’e çelenk bırakmasını istedi.

Türk-İş Genel Merkezinin bu kararı İstanbul şubelerinde de tartışmaya yol açtı. Bazı şubelerin, geçen sene olduğu gibi ortak kutlamaya katılacağı belirtiliyor. 

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Türk-İş tarafından, TİS görüşmeleri nedeniyle genel merkez yöneticilerinin binada olmadığı belirtildi. 

YAN YANA GELMEK ZORUNDAYIZ

Belediye-İş İstanbul 1 ve 2 No’lu Şube Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yaptığı açıklama ile işçileri ve emekçileri Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlanacak olan ortak 1 Mayıs’a çağırdı. Yapılan açıklamaya Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı ve Bakırköy Belediyesi işyeri temsilcileri, Liman-İş Ambarlı Temsilcisi Sinan Ceviz, DERİTEKS Avrupa Yakası Temsilcisi Veysel Aslan, Tek Gıda-İş Avrupa Yakası Şube Başkanı Turgay Koç katıldı. 

Açıklamada konuşan Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, “OHAL gerekçesiyle grevler yasaklanmakta, sendikal faaliyetler suç sayılmakta, sendikacılar cezalandırılmaktadır. Geçtiğimiz yıl tam 1970 işçi kardeşimiz iş cinayetlerinde katledildi. Asgari ücret üzerinden belirlenen maaşlarımızla açlık sınırında yaşamaya mahkum ediliyoruz. Biz taşeron ölümdür, yasaklansın dedikçe hükümet kamuda taşeron çalışmayı olabildiğince yaygınlaştırdı. Bunun için bir araya gelmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. AKP Hükümeti referandumun hemen ardından kıdem tazminatının fona devredilmesi için çalışacağı ifade etmektedir. Biz işçiler 2017 yılı 1 Mayıs’ında yan yana gelmek, AKP’nin işçi düşmanı politikalarına dur demek zorundayız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İran Dışişleri Bakanı: Trump'ın sözlerini ciddiye almayın

SONRAKİ HABER

ABB Elektrik’te 40 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa