26 Nisan 2017 11:36

Sendika temsilcisi seçilen işçi atıldı

'İşçi sağlığı ve işçi güvenliği temsilcisi' seçildikten sonra tazminatsız işten çıkarılan Hakan Gürses, 1 Mayıs'ta alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Paylaş

Tekirdağ Çerkezköy’de 7 yıldır Bony Çorap'ta çalışan ve Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası’na (BATİS) üye olan Hakan Gürses, işyerinde gerçekleşen “İşçi sağlığı ve işçi güvenliği temsilcisi” seçimlerinde işverenin engelleme çabalarına rağmen işçilerin en yüksek oyunu alarak baş temsilci oldu. Gürses'in baş temsilcisi seçilmesini kabul etmek istemeyen işveren, önce baskı uygulamaya çalıştı, ardından da Gürses’i tazminatsız işten çıkardı.

‘1 MAYIS’TA MUTLAKA ALANLARDA OLALIM’ 

Yaşananlara tepki gösteren Gürses, bugün fabrikanın Çerkezköy'deki üretim tesisi önünde BATİS Sendikası ile birlikte direniş başlattı. "İşçi temsilcisi seçildim, işten atıldım. İşimi geri istiyorum" pankartı açarak direnişe başlayan Gürses’i işverenin oğlu engellemek istedi. Gürses, direnişi kazanana kadar eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu söyleyerek, “Emekçi kardeşlerimi direnişime davet ediyorum.1 Mayıs’ta mutlaka alanlarda olalım” çağrısında bulundu. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP-IŞİD ilişkisine dair iddialar araştırılacak mı? 

SONRAKİ HABER

'ÖSO, TSK tankını IŞİD'e sattı' iddiası TBMM'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...