26 Nisan 2017 11:20

Cenazeye giden öğretim görevlisine tutuklama talebi

Akrabasının cenaze törenine katılmak için 1 günlüğüne şehir dışına çıkan akademisyen, denetimli serbestliğe karşı geldiği için mahkemeye sevk edildi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Tekirdağ’da Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mukaddes Akdeniz, amcasının oğlunun cenaze törenine katılmak üzere 1 günlüğüne şehir dışına çıktığı için, denetimli serbestliğin yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Akdeniz daha sonra serbest bırakıldı. Yaşananlara tepki gösteren Akdeniz, “İnsanın acısını yaşamasına bile izin verilmiyor” dedi.

Sosyal medyada paylaştığı karikatür sebebiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilerek geçtiğimiz yıl mahkemeye çıkarılan Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mukaddes Akdeniz, adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmıştı. 

Amcasının oğlunun cenaze törenine katılmak için 1 günlüğüne şehir dışına çıkan Akdeniz, denetimli serbestliğin yükümlülüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Akdeniz, adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Gazetemize yaşananları anlatan Akdeniz “İnsanın acısını yaşamasına bile izin verilmiyor. Olabildiğince antidemokratik bir uygulama” dedi. Cenaze nedeniyle Çorlu’dan İstanbul’a gittiğini ve bu yüzden karakola gidip imza atamadığını belirten Akdeniz, yaşananları şöyle anlattı: “İl dışında olmam sebebiyle 1 gün imza atamadım. Fakat ertesi gün ölüm belgesiyle beraber giderek imzayı attım. Karakoldan ölüm belgesini kabul etmediler ve yakınlık belgesi de istediler. Nüfusa giderek yakınlık belgesi almaya çalıştım ama sadece birinci derece akrabaların yakınlık belgesini verdiklerini söyleyerek belgeyi vermediler.” 

Namık Kemal Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olan Akdeniz aynı zamanda çocuk savcılığında ve mahkemelerinde de bilirkişilik yapıyor. 

ÖNCEKİ HABER

'Bir insanın öldürülmesinin bedeli 12 bin 100 lira mıdır?'

SONRAKİ HABER

Yunusların silahla vurulmasına çifte soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...