26 Nisan 2017 11:08

Aydın'da 1 Mayıs yıllar sonra birlikte kutlanacak

Aydın 1 Mayıs Kutlama Komitesi, 1 Mayıs’ı Kent Meydanında birlikte kutlayacaklarını açıkladı.

Paylaş

Aydın 1 Mayıs Kutlama Komitesi, Kent Meydanında yaptığı basın açıklaması ile 1 Mayıs’ı Aydın’da ayrışmadan, birlikte kutlanacağını açıkladı. 

Sendika temsilcileri ve üyelerle birlikte Kutlama Komitesi adına basın açıklaması yapan Yener Bozkurt, “Emeğimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz, ülkemiz için; yalana, çalana, talana dur demek için; haksızlığa, hukuksuzluğa son demek için, 1 Mayıs Pazartesi gününü emek, birlik ve danışma ruhu içinde; DİSK ve bileşenleri, Birleşik Kamu İş ve bileşenleri, KESK ve bileşenleri olarak saat 13’te Egemenlik Bulvarında toplanıp, oradan Aydın Atatürk Kent Meydanına gelerek, tüm emekçiler ve halkımızla birlikte bir şölen havasında 1 Mayıs bayramımızı kutlayacağız. Tüm halkımızı bu şölene davet ediyoruz” dedi.

‘TALEPLERİMİZ İÇİN ALANLARDAYIZ’

 “İş güvencemizin ve kıdem tazminatımızın gaspına dur demek için, taşeron işçilere,sözleşmeli memurlara,atanamayan öğretmenlere kadro talep etmek için alanlardayız” diyen Bozkurt açıklamasına şöyle devam etti: 

“Grevli, toplu sözleşmeli haklar için, insan onuruna yaraşır bir ücret için alanlardayız. Barış için, demokrasi için, özgürlük için alanlardayız. Yurttaşlarımızın etnik kimliklere bölünmesine, inanç farklılıklarından dolayı kıyımlar yapılmasına dur demek için; çocuklarımızın emperyalizmin Ortadoğu’daki çıkarlarına kurban edilmemesi için alanlardayız. Maden ocaklarının, tersanelerin, fabrikaların emekçilere mezar olmaması,yurtta ve dünyada barış içinde yaşayan bir Türkiye için alanlardayız. Kadına ve çocuğa şiddete hayır demek için; YÖK’ün kaldırılması, fırsat eşitliğinin sağlanması, sınavsız şifresiz, özerk bir üniversite için alanlardayız. Mülakatla yandaşa hizmet eden sınav anlayışından derhal vazgeçilmesi için; üstünlerin hukuku değil, hukukun üstün kılınması için; Cumhuriyetin; ‘kimsesizlerin kimsesi’ olduğunu haykırmak için alanlardayız” (Aydın/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Boşluğu lafla doldurma beyhudeliği’

SONRAKİ HABER

Pendik'te öğrenci servisinde patlama: 5 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...