26 Nisan 2017 10:53

Mersin Kadın Platformu: Biz bitti demeden bitmeyecek

Mersin Kadın Platformu referandum sonuçlarına ilişkin Mersin Sağlık Emekçileri Sendikası ( SES ) il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Özge Göncü referandum sonucunun geçersiz olduğunu belirterek “biz bitti demeden bitmeyecek” dedi.

Referandum sürecinde Mersin Kadın Platformu olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Göncü, “Bu süreçte biz kadınlar, tek adam yönetimine, hayatlarımızın ve geleceğimizin bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak kelama bağlanmaması için, evde, mahallede, mecliste, devlette, sözün-kararın-yetkinin eşit paylaşıldığı, eşitlikçi, katılımcı bir demokrasinin hayanın tam tersine içerdiği için yapılma sürecinde de kadınların katılmadığı, tepeden inme bir referandum olduğu için, hiçbir alanda yok sayılmamak, boyunduruk altına alınmamak, kimseyi tepemize çıkartmamak için, kazanımlarımızı korumak için, aynı zamanda, gelecekte kadınlar aynı haklar için mücadele etmek zorunda kalmasın, hayatları bizim kadar zor, yolları dar olmasın diye ‘Hayır’ dedik” diye kaydetti.

“Ve deklare ediyoruz ki bu seçimin sonucu geçersizdir, biz bitti demeden bitmeyecek” diye ekleyen Göncü, “Hayır! Daha bitmedi, yeni başlıyor” demek için tüm kadınları 1 Mayıs 2017 günü Saat 16:00 ‘da Cumhuriyet alanına çağırıyoruz. Biz kadınlar bulunduğumuz her alanda ‘Hayır’ımızın gerekçelerini ve bu seçimin geçersizliğini anlatacağız ve bizden çalınmaya çalışılan geleceğimize sahip çıkacağız. Yaşasın kadın dayanışması’’ dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘AKPM kararının bir yıl sonra ele alınacağı doğru değil’

SONRAKİ HABER

200 bin kamu işçisi için TİS süreci başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...