31 Mart 2011 12:51

YYÜ YÖK’ü de geride bıraktı

YÖK’ün Disiplin Yönetmenliği’nde “disiplin soruşturmalarının” bir ay içinde sonuçlandıracağını belirtmesine karşın, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yönetimi, üniversitede geçen yıl Mayıs ayında yapılan basın açıklamasından 10 ay sonra 23 öğrenciye 10 ay sonra soruşturma

YYÜ YÖK’ü de geride bıraktı
Paylaş
Sıddık Güler

YÖK’ün Disiplin Yönetmenliği’nde “disiplin soruşturmalarının” bir ay içinde sonuçlandıracağını belirtmesine karşın, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yönetimi, üniversitede geçen yıl Mayıs ayında yapılan basın açıklamasından 10 ay sonra 23 öğrenciye 10 ay sonra soruşturma açtı.

Muğla’da üniversite öğrencisi Şerzan Kurt’un polis kurşunu ile öldürülmesine ilişkin YYÜ kampusünde 21 Mayıs 2010’da yapılan açıklamaya katılan 23 öğrenci hakkında 7 Martta soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. YÖK’ün Disiplin Yönetmenliği’nin 14. maddesinde “disiplin soruşturmaları” için bir ayı geçmeden tamamlamasını öngörürken, YYÜ yönetimi soruşturmayı 10 ay sonra açtı. Üniversite idaresinin kampüste yapılan bir açıklamayı yeni öğrenmiş gibi açtığı soruşturmanın gerekçesi ise, açıklamada atılan sloganlar.

YÖNETMELİĞİ GEREKÇE GÖSTERMİŞTİ

Daha önce cezaevinde olan öğrencilere soruşturma başlatarak bir skandala imza atan YYÜ Rektörü Hasan Ceylan’ın “Yönetmenlikler elimizi kolumuzu bağlıyor. Yönetmenlikler olmasa bu cezalar verilmezdi” sözleri hâlâ hafızalarda yerini korurken, soruşturmalar için “yönetmeliklere” suçu atan Ceylan’ın bu sefer “yönetmeliklere rağmen” üniversite yönetimin başlattığı soruşturma hakkında ne söyleyeceği ise merak konusu.

Konuya ilişkin görüşmek istediğimiz Rektör Hasan Ceylan’ın, rektörlük görevlileri ve Disiplin Kurulu üyelerinin “yerlerinde olmadıkları” gerekçe gösterilerek, bilgi verilmedi.

YYÜ yönetimi, daha önce de polis tutanaklarına dayanarak YÖK protestosu sonucunda yürüttüğü soruşturma kapsamında YÖDER üyesi 12 öğrenciye, “Yetkililerden izin almadan toplantı ve yürüyüş düzenlemek”, “Temsil yetkileri bulunmamasına rağmen, öğrenci temsilcisi sıfatına takınarak beyanatlarda bulunmak”, “Toplantı ve törenlere katılmak” suçlamalarıyla üniversiteden uzaklaştırma cezası vermişti. (VanDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polis tutanaklarında ‘sözde DTP’ ibaresi

SONRAKİ HABER

AKP’li vekil itaatsizlik eylemine izin istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa