26 Nisan 2017 10:39

‘Evet’ mitinglerinin maliyeti meclis gündeminde 

HDP milletvekili Müslüm Doğan ve CHP milletvekili Mazlum Nurlu ‘evet’ mitinglerinin maliyetlerine ilişkin soru önergeleri verdi. 

Paylaş

Referandum sona erdi ancak ‘evet’ mitinglerinin maliyetleri hala açıklanmadı. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ‘Referandum Kampanyasına Örtülü Ödenekten Ne kadar Harcandı?’ diye sorarken, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu toplu açılış töreni adı altında yapılan ‘evet’ mitingleri için devlet kasasından ne kadar para harcandığını sordu.

‘ÖRTÜLÜ ÖDENEK HARCAMALARI NE KADAR?’

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan basına yansıyan haberler neticesinde referandum kampanyaları sırasında örtülü ödenekten yapılan harcamaları meclis gündemine taşıdı. Doğan Başbakan Binali Yıldırımın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede örtülü ödenek harcamalarının 16 Nisan referandumu öncesinde rekor bir artış göstererek bir çok bakanlığın bütçesini geride bırakmasının nedenini sordu. 

‘DEVLET KASASINDAN NE KADAR PARA HARCANDI?’

Referandumda kampanya masraflarının kamu kaynaklarından ve Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık örtülü ödeneklerinden karşılandığı iddialarını Meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu da toplu açılış töreni adı altında yapılan ‘evet’ mitingleri için devlet kasasından ne kadar para harcandığını sordu.

Başbakan Binali Yıldırım’a verdiği yazılı soru önerge ile konuyu Meclis gündemine taşıyan Nurlu; toplu açılış törenlerinin hangi illerde yapıldığını, hangi tesislerin açıldığını ve daha önce açılışı yapıldığı halde evet kampanyası için yeniden açılışı yapılan yatırımları sordu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

BES: ‘Tasarı sözde kalmasın, yasalaşsın’

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen’den ‘torpil’ uygulamalarına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...