26 Nisan 2017 10:34

BES: ‘Tasarı sözde kalmasın, yasalaşsın’

BES kurum içinden defterdarlık ve gelir uzmanı alımı sınavı yapılmasını düzenleyen yasa tasarısını değerlendirdi.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES), Maliye Bakanlığı’nın hazırlayarak Başbakanlığa sunmuş olduğu kurum içinden defterdarlık ve gelir uzmanı alımı sınavı yapılmasını düzenleyen yasa tasarısını basın toplantısıyla değerlendirdi. 

Sendika genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, tasarının maliye emekçileri arasında olumlu karşılandığını ve Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda özellikle 2005 yılı sonrasında ortaya çıkan sorunların çözümü açısından önemli bir fırsat yarattığını ifade etti. 

Maliye Bakanlığında 2011, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda ise 2012 yılından beri sınav açılmayarak fırsat eşitliğinin ortadan kaldırıldığını belirten Aslan, yine lise mezunlarına sınava girme hakkı tanınmayarak iş barışı bozulduğunu söyledi. Maliye Bakanlığı birimlerinde dışarıdan alımlar ve üniversiteyi bitiren maliye emekçisi sayısında ciddi artış yaşandığını, çok sayıda maliye emekçisinin sınav açılmasını bekler hale geldiğini ifade eden Aslan, “Söz konusu tasarının referandum heyecanı ile söylenmiş bir söz olarak kalmayıp, Başbakanlık arşivlerinde unutulmadan, başkaca mazeretlere sığınılmadan,  güvenceli, görev ve yetki tanımlı istihdamı kapsayacak ölçekte genişletilerek, bir defaya mahsus olmak üzere eğitim şartı yerine kıdem ve liyakat şartı konularak hayata geçirilmesi yönünde bir an önce acilen yasalaşması sağlanmalıdır” dedi. 

Aslan, “Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda iş barışının ve iş huzurunun yeniden 
sağlanması için Başbakanlığa sunulan tasarının bir an önce yasalaştırılmasını, kurum içi uzmanlık sınavı açılmasını, KPSS koşulunun kaldırılmasını ve lise mezunlarının da kurum içi uzmanlık sınavlarına girebilmesinin sağlanmasını talep ediyor, Maliye Bakanlığı’nı bir kez daha taleplerimiz için adım atmaya davet ediyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Pervari'de eşeğin ısırdığı 3 çocuk hastanelik oldu

SONRAKİ HABER

‘Evet’ mitinglerinin maliyeti meclis gündeminde 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa