26 Nisan 2017 09:14

'Kıdem tazminatının gasbına, KHK ve OHAL'e karşı 1 Mayıs’a'

DİSK, KESK, TMMOB, ATO ve ASMMMO demokrasinin gasbedilmesine karşı 'Hayır'ı büyütmek için bu yılki 1 Mayıs'ta Kolej Meydanı'nda buluşma çağrısı yaptı

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB, ATO ve ASMMMO emeğin yok sayılmasına, demokrasinin gasbedilmesine karşı 'Hayır'ı büyütmek için bu yılki 1 Mayıs'ta Kolej Meydanı'nda buluşma çağrısı yaptı.

Ankara'da 1 Mayıs'ı Kolej Meydanı'nda kutlayacak olan DİSK, KESK, TMMOB, ATO ve ASMMO 1 Mayıs hazırlıklarını sürdürüyor. Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenleyen emek ve meslek örgütleri 1 Mayıs programını açıklayarak herkesi bu yılki 1 Mayıs'ta Kolej Meydanı'nda buluşmaya çağırdı. 1 Mayıs programının saat 10.04'te Gar önünde 10 Ekim katliamı ve 1 Mayıs Taksim şehitlerini anma ve karanfil bırakmayla başlayacak. Ardından saat 12.00'de Dikimevi Kutlugün Kavşağı'ndan başlayacak yürüyüşün ardından Kolej Meydanı'nda miting gerçekleştirilecek. 

Basın toplantısında konuşan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Taygun Görgün, 1 Mayıs'a büyük bir umut ve coşkuyla girildiğini belirtilerek, 16 Nisan referandumunda devletin bütün olanaklarıyla yürütülen 'Evet' kampanyalarına rağmen emekten, demokrasiden, barıştan, ve eşitlikten yana olanların 'Hayır'ı büyüttüğüne dikkat çekti. Emekçilerin kazanılmış haklarının yanında ülkenin bütün değerlerinin satılmaya çalışıldığını, doğanın talan edildiğini kaydeden Görgün, 100 binin üzerinde kamu emekçisinin ihraç edildiği, kıdem tazminatına, iş güvencesine, göz dikildiği bir süreçte 1 Mayıs'a girildiğini belirtti. 

'SEÇİM HARCAMASININ FATURASI EMEKÇİLERE'

Görgün, zamların her gün sağanak gibi yağdığı, artan işsizlikle emekçilerin yoksullaştığı, çocuk işçiliği ve iş cinayetlerinin arttığı bir dönem yaşandığını söyledi. Ülke tarihinin en büyük seçim harcamasının ağır maliyetinin vergilerle, katkı paylarıyla, işsizlik sigorta fonunun yağmalanmasıyla, göz dikilen kıdem tazminatıyla halka fatura edilmek istendiğini vurgulayan Görgün, tutuklama ve baskılarla Türkiye'ye ikinci sınıf bir demokrasinin reva görüldüğünü söyledi. Görgün, diğer yandan Ortadoğu'da yürütülen savaş politikalarının en ağır sonuçlarına tanıklık edildiğini dile getirdi. 

Görgün “Emek en yüce değer demek için, alınterinin haklarını korumak için, ‘Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor’ demek için, aydınlık bir Türkiye için, 1 Mayıs'ta saat 13.00'te Kolej Meydanı'na” diye çağrıda bulundu

TÜRK-İŞ’İN ANKARA ADRESİ TANDOĞAN

Türk-İş ise merkezi olarak 1 Mayıs kutlamalarını adı Anadolu Meydanı olarak değiştirilen Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirecek. Miting için çeşitli illerden Türk-İş’e bağlı sendikaların üyeleri de gelecek. Ancak Türk-İş’in yerellerde yapılacak kutlamalara şubelerin katılmasına ilişkin bir rezervi bulunmuyor. Tandoğan Meydanı’nda gerçekleşecek mitingde iktidarın kıdem tazminatını fona devretme girişimine tepkilerin ön plana çıkması beklenirken, taşeron işçilere kadro verilmesi ve dün başlayan kamudaki toplusözleşme sürecine ilişkin taleplerin de mitingde dile getirileceği belirtiliyor.(Ankara/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Şengal ve Rojava saldırıları Adana'da kınandı

SONRAKİ HABER

Galataport projesi mühürlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...